U NEDJELJU ODLUKA

Everton velikim preokretom kolo prije kraja osigurao ostanak u Premier ligi, dilema je još samo jedna

Odigrane su tri zaostale utakmice engleske Premier lige, najviše razloga za zadovoljstvo ima Everton.

U zaostaloj utakmici 33. kola engleske Premier lige Everton je 3:2 pobijedio Crystal Palace i tako osigurao ostanak u društvu najboljih.

Uoči posljednjeg kola, koje će se igrati u nedjelju, Everton ima nedostižna četiri boda prednosti pred Burnleyjem i Leedsom, klubovima među kojima će se tražiti treći putnik za Championship nakon što je već neko vrijeme poznato da ispadaju Norwich i Watford.

Burnley je ovog četvrtka imao priliku odvojiti se od Leedsa, ali su u gostima kod Aston Ville u zaostalom susretu 18. kola osvojili "tek" bod, odigravši 1:1.

U nedjelju će Burnley biti domaćin Newcastleu dok Leeds ide u goste Brentfordu. Glavni kriterij za određivanje poretka u slučaju istog broja bodova je gol-razlika, a tu je Burnley u velikoj prednosti i praktički se može reći da njima treba pobjeda protiv Newcastlea za siguran ostanak.

Što se kretanja rezultata na večerašnjim susretima tiče, treba istaknuti da je Everton poslije 36 minuta gubio 0:2 od Crystal Palacea, da bi u drugom poluvremenu postigao tri gola za tri supervažna boda.

Burnley je imao vodstvo kod Aston Ville, ali ga nije znao sačuvati, domaćini su početkom nastavka izjednačili i rezultat se nije mijenjao do kraja.

Dodajmo kako su igrali još i Chelsea - Leicester, to je također završilo 1:1 u rezultatski nebitnoj utakmici za oba kluba.