FAVORITI SU JASNI

Objavljene nominacije za igrača sezone Premier lige te mladog igrača i najboljeg menadžera

Poznate su nominacije za igrača sezone, mladog igrača sezone te najboljeg menadžera engleske Premier lige.

Kao i svake godine, Premier liga nagradit će najboljeg igrača, koji će tako postati vlasnici jednih od najvrjednijih nogometnih nagrada. Između njih osam tražit će se nasljednik Rubena Diasa, koji je tu nagradu odnio prošle godine.

Po dva iz Liverpoola i Cityja

Diasa ove godine među nominiranima nema, ali zato su tu njegova dva suigrača. Sunarodnjak Joao Cancelo i više nego zasluženo, budući da je riječ o igraču nevjerojatne statistike za obrambenog igrača. U ligi je upisao jedan gol i sedam asistencija, a osim toga je i jedan od najčešće korištenih igrača u Fantasy Premiershipu. Tu je naravno i Kevin De Bruyne, koji je postigao 15 pogodaka i dodao sedam asistencija.

Dva igrača među nominiranima ima i Liverpool. Njih nije teško pretpostaviti. Prvi je vodeći strijelac lige, Mohamed Salah, strijelac 22 ovosezonska gola, a drugi je Trent Alexander Arnold, čovjek koji je s pozicije desnog bočnog zapravo glavni razigravač momčadi. On je ove sezone upisao čak 12 asistencija, ali ima priliku izjednačiti svoj rezultat iz sezone 2019./20., kad je upisao 13, najviše ikad jednog obrambenog igrača. 

Preostala četiri igrača dolaze iz četiri različita kluba. Tu je najbolji igrač Arsenala Bukayo Saka, koji se brzo oporavio od promašenog kaznenog udarca iz finala Europskog prvenstva, kao i najugodnije iznenađenje ove sezone, Jarod Bowen iz West Hama. 

Nominacije fenomenalnog Sona Heunga Mina sigurno nije nikoga iznenadila, no ona Jamesa Warda Prowsea će biti malo iznenađenja. Kralj slobodnih udaraca i glavna zvijezda Southamptona mogao bi biti i jedan od najtraženijih igrača u prijelaznom roku. 

Tko će naslijediti Phila Fodena?

Neki igrači nalaze se i među nominiranima za najboljeg mladog igrača. To su Saka i Alexander Arnold, a također će nagradu imati priliku obraniti Phil Foden.

Osim gore navedenog trojca, nominirani su još Connor Gallagher i Tyreck Mitchell iz Crystal Palacea te Mason Mount iz Chelseaja, Declan Rice iz West Hama i Aaron Ramsdale, vratar Arsenala.

Klopp, Guardiola ili netko treći?

Za menadžera godine nominirano je pet imena. Među njima su naravno Jürgen Klopp i Pep Guardiola, zatim Patrick Vieira koji je preporodio Crystal Palace, Eddie Howe koji je vrlo lako odveo Newcastle u mirne vode te Thomas Frank, menadžer sjajnog Brentforda. Vjerujemo da se tu trebalo naći mjesta i za Grahama Pottera.