PO NAPAD NA TITULU

Aleksandar Rakić u borbi protiv Blachowicza, pobjeda znači samo jedno!

Aleksandar Rakić spreman je za najteži i najvažniji ispit karijere.

Nakon šest pobjeda i samo jednog poraza u UFC-u, Aleksandra Rakića sutra (noć sa subota na ned u Las Vegasu čeka okršaj s bivšim prvakom poluteške kategorije – Janom Blachowiczem.

"Bivši šampion, čvrst, jak. Studirali smo ga moj tim i ja, znamo koje su njegove jače strane, koje su slabije strane. Ja se trenutno osjećam u fenomenalnoj fazi svog života i očekujem težak i čvrst meč, ali očekujem pobjedu", najavio je Rakić.

Pripremao se u Zagrebu

Rakić se, baš kao i za prošle dvije borbe u kojima je slavio, i za okršaj s Poljakom spremao u Zagrebu, no ovoga puta u novoj dvorani American Top Teama. Promijenio se zato nije njegov glavni sparing partner – Ivan Erslan.

"Čim je došao, nakon prvog sparinga sam rekao da je to neki drugi level. Stvarno vjerujem da taj čovjek može biti svjetski prvak i da može pobijediti sve u UFC-u, sto posto!", rekao je Erslan, na što se nadovezao još jednom Rakić.

"Jako sam napredovo od zadnjeg meča, stalno sam u dvorani, stalno treniram, stalno studiram protivnike i – rekao sam, vrijeme će pokazati svoje. Fokus je sad Jan, 14. svibnja i onda, ako Bog da, krajem godine za pojas", potvrdio je planove austrijsko-srpski borac.

U UFC-u uskoro vidi i Erslana

Nada se Rakić da bi uskoro u UFC-u mogao vidjeti i svog prijatelja Erslana, kojeg za dva tjedna u KSW-u također čeka sudar s jednim Poljakom – iskusnim Rafalom Kijančukom.

"Vjerujem da ću ga pobijediti, bolji sam u svim segmentima 100%, ali oprezan sam i pristupam ovome stvarno kranje ozbiljno. Jedna od najvažnijih borbi u mom životu i vjerujem poslije ove pobjede da mogu birati organizaciju u kojoj ću nastupati", potvrdio je svoje planove stasiti Dalmatinac.

Mnogi su uvjereni da će to biti UFC, gdje Rakić vidi i drugog najboljeg hrvatskog borca – Roberta Soldića, koji je s organizacijom Dane Whitea već debelo u pregovorima.

"Sjajan momak, sjajan šampion, trenirali smo više puta, čujemo se i privatno. Odličan borac i vidim ga u TOP 5 velter kategorije u UFC-u", visoko je mišljenje i o Soldiću.

Rakiću slavlje u meču pred njim donosi šansu za poluteškaški pojas, Erslanu pak kartu za ulazak među tu istu elitu.

Pa poželimo austrijskom borcu srpskih korijena da u statusu prvog izazivača u UFC-u dočeka svog sparing partnera.