PUKLA PETARDA

Manchester City gazi prema naslovu prvaka: Čudesna partija De Bruynea, Belgijac zabio četiri gola

Belgijski je veznjak postigao prva četiri pogotka za City koji dva kola prije kraja prvenstva ima 89 bodova...

Nogometaši Manchester Cityja napravili su još jedan korak ka obrani naslova prvaka Engleske uvjerljivom 5-1 (3-1) gostujućom pobjedom protiv Wolverhampton Wanderersa u zaostaloj utakmici igranoj u srijedu uz briljatnu predstavu Kevina De Bruynea.

Belgijski je veznjak postigao prva četiri pogotka za City koji dva kola prije kraja prvenstva ima 89 bodova, tri više od drugog Liverpoola, a zahvaljujući dvjema uvjerljivim pobjedama u posljednja dva nastupa, u nedjelju je City svladao Newcastle United sa 5-0, sastav iz Manchestera ima i za sedam golova bolju razliku pogodaka od svojih jedinih konkurenata.

De Bruyneov "šou" započeo je već u 6. minuti kada je nakon dvostrukog proigravanja s Bernardom Silvom izbio pred Josea Saa i rutinski ga svladao.

Domaći su pet minuta potom poravnali iz protunapada kojega je realizirao Dendoncker, ali i tih 1-1 je stajalo samo pet minuta jer je u 16. minuti De Bruyne prvo proigrao Sterlinga, no kako je u startu na loptu brži od njegovog suigrača bio domaći vratar, sjajni Belgijanac se ponovno uključio u akciju i sam zatresao mrežu.

Vjerojatno najljepši je ipak bio treći gol kada je De Bruyne u 24. minuti uzeo loptu na 30-ak metara od gola, "prošetao" se do ruba kaznenog prostora i zatim pogodio suprotni donji kut. Na 4-1 De Bruyne je povisio u 60. minuti na dodavanje Fodena, da bi konačni rezultat postavio Sterling u 84. minuti.

Chelsea je praktički osigurao jedno od prva četiri mjesta koja vode u Ligu prvaka sljedeće sezone 3-0 (1-0) gostujućom pobjedom protiv Leeds Uniteda, ali tu pobjedu je ozljedom "platio" hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić. Na njegov gležanj je žestoko startao Daniel James u 24. minuti te mu je sudac Taylor opravdano pokazao crveni karton. Kovačić je ostao na travnjaku još pet minuta, ali je onda morao biti zamijenjen.

Golove za Chelsea postigli su Mount u 4., Pulišić u 55. i Lukaku u 83. minuti.

Treći Chelsea sada ima 70 bodova, četiri više od četvrtog Arsenala, a osam više od petog Tottenham Hotspura koji će igrati međusobno u četvrtak.

Leeds je, pak, ostao u zoni ispadanja, 18. sa 34 boda, koliko ima i 17. Burnley koji je odigrao susret manje, dok je 16. Everton nakon 0-0 remija kod otpisanog Watforda na 36 bodova i također utakmici manje od Leedsa.