SPEKTAKL U NAJAVI

UEFA objavila u kojim njemačkim gradovima će se igrati Euro 2024.

Finale Eura 2024. igra se u Berlinu.

Još su samo dvije godine do početka Europskog nogometnog prvenstva koje se igra u Njemačkoj.

UEFA je danas na sjednici u Beču odredila gradove domaćine Eura. Prvenstvo će se igrati u čak deset gradova, a sve počinje otvorenjem u Munchenu 14. lipnja 2024., na stadionu Bayerna.

Čelnici europske krovne organizacije odlučili su da se finale igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu – 14. srpnja 2024. godine.

Gradovi domaćini Eura su: Berlin, Hamburg, Leipzig, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Koln, Munchen i Stuttgart.

Jedno je sigurno, gdje god da Hrvatska igrala pratiti će je velika podrška navijača. Njemačka je najveća hrvatska dijaspora, a ni Hrvatska nije daleko od Njemačke.

Novi spektakl nakon 18 godina

Njemačka je bila domaćin i Svjetskog nogometnog prvenstva 2006. godine. Hrvatska je nastupala u skupini F protiv Brazila, Japana i Australije. Nažalost, Vatreni te godine nisu prošli skupinu, završili su iza Brazila i Australije.

Hrvatska je 2006. igrala u Berlinu protiv Brazila, protiv Japana se igralo u Nürnbergu, a posljednju utakmicu na prvenstvu Vatreni su odigrali u Stuttgartu protiv reprezentacije Australije.

Svjetsko prvenstvo se igralo u 12 gradova, a za Euro su otpali Kaiserslautern, Nürnberg i Hannover, a novi grad domaćin je Dusseldorf.