VAŽNA TRI BODA

Atletico srušio Real u gradskom derbiju i prekinuo dugogodišnju tradiciju La Lige

Pobjedom protiv Reala, Atletico je stigao na korak od potvrde plasmana u Ligu prvaka sljedeće sezone

U madridskom derbiju, ogledu 35. kola španjolske La Lige, nogometaši Atletica su pred svojim navijačima svladali prvaka Real s 1:0.

Ne samo da je Atletico pobijedio gradskog rivala već je ovom pobjedom došao vrlo blizu osiguravanja Lige prvaka iduće sezone. Matematički se još može okrenuti situacija, ali za Atletico lijepo izgleda šest bodova viška u odnosu na petoplasirani Betis.

Igrači Atletica odbili su napraviti špalir u čast novog prvaka Reala, već su goste počastili pogotkom Carrasca u 40. minuti s bijele točke koji je odlučio pobjednika ovog susreta.

Cijelu utakmicu za Atletico je odigrao hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko, dok je za Real od 68. minute zaigrao Luka Modrić.

Ante Budimir upisao novu asistenciju

Ranije su tijekom nedjelje sve tri utakmice ovog kola završavale bez pobjednika. Bodove su podijelili nogometaši Espanyola i Osasune koji su odigrali 1:1.

Gosti su poveli u 42. minuti. Strijelac je bio Kike Barja, a asistirao mu je hrvatski napadač Ante Budimir. Inače, na ovoj utakmici je stao sjajan niz Budimira koji je prethodno, u šest ligaških utakmica, bio strijelac za Osasunu. Budimir je protiv Espanyola odigrao cijelu utakmicu.

Do boda je Espanyol došao pogotkom Nice Melameda u 67. minuti. Obje se momčadi nalaze u miru sredine ljestvice. Espanyol je trinaesti, a Osasuna deveta.

Sevilla uzela bod u 95. minuti

Ranije su, na isti način, odigrali Villarreal i Sevilla (1:1). Tvrda utakmica odlučena je u završnici, a umoran od ovotjednog polufinala Lige prvaka Villarreal je poveo pogotkom Argentinca Lo Celsa u 86. minuti.

Vodio je domaćin sve do 95. minute kada je ipak primio pogodak. Nakon kornera, u gužvi domaćeg šesnaesterca, najbolje se snašao Kounde te je doslovno ugurao loptu u mrežu za konačni remi.

Sevilla je ostala na trećem mjestu ljestvice. Ima 65 bodova te još uvijek nije matematički osigurala plasman u Ligu prvaka iduće sezone (jedno od prva četiri mjesta na ljestvici). No, nije ni daleko od tog cilja. Ima sedam bodova više od gradskog rivala Betisa. Villarreal je ostao sedmi na ljestvici.

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić počeo je utakmicu za Sevillu te je zamijenjen u 59. minuti.