WATFORD ISPAO

Nije im pomogao ni raspoloženi Lukaku, Chelsea ostao bez tri boda u 97. minuti

Chelsea nije uspio pobijediti Wolverhampton u 36. kolu Premier lige.

U susretu 36. kola engleske Premier lige nogometaši Chelseaja još su jednom kiksali odigravši samo 2:2 protiv Wolverhampton Wanderersa iako su do 79. minute imali prednost od 2:0.

Chelsea je poveo s dva brza pogotka Romelu Lukakua (56-11m, 58). Prvi pogodak je postigao iz kaznenog udarca kojeg je sam i izborio, a drugi pogodak samo minutu kasnije na dodavanje Christiana Pulišića koji je iskoristio pogrešku gostujućeg kapetana Coadyja.

No, "vukovi" su smanjili na 2:1 preciznim udarcem Trincaoa, da bi se u posljednjim sekundama utakmice Coady iskupio za pogrešku i glavnom poravnao rezultat na 2:2.

Treći Chelsea sada ima 67 bodova, samo četiri više od četvrtog Arsenala i šest više od petog Tottenhama koji su odigrali po susret manje te Bluesima više nije osigurano jedno od prva četiri mjesta koja vode u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je čitav susret za Chelsea.

Watford ispao iz Premier lige

Minimalnim 0:1 (0:1) porazom na gostovanju kod Crystal Palacea Watford je izgubio i teoretske izglede za ostanak u Premier ligi te se pridružio Norwich Cityju na putu u drugu ligu. Jedini gol na utakmici postigao je Zaha (31-11m).

Pretposljednji Watford tako je ostao na 22 boda, nedostižnih 12 manje od 16. Burnleya i 17. Leeds Uniteda koji drže posljednja mjesta koja osiguravaju ostanak.

Burnley je uvelike kompromitirao svoje izglede za spas, nizu pozitivnih rezultata došao je kraj domaćim 1:3 (0:2) porazom od Aston Ville. Gosti iz Birminghama poveli su sa 3:0 preko Ingsa (7), Buendije (31) i Watkinsa (52), da bi Cornet (90+1) samo ublažio poraz domaćih.

Burnley do kraja sezone ima za odigrati još tri utakmice, Leedsu su preostale četiri, a 18. Evertonu, koji ima dva boda manje, još pet. Od ta tri sastava jedan će se pridružiti Norwichu i Watfordu na putu u drugu ligu.