VELIKA BITKA

Inter gubio 2:0 pa stigao do pobjede u borbi za titulu: Perišić i Brozović odlični!

Uz Lautara Martineza i Calhanoglua istaknuo se Ivan Perišić s ocjenom 8.2.

U sklopu 36. kola Serie A Inter je pobijedio Empoli 4:2 i tako ostao u igri za naslov prvaka Italije. Inter je gubio 0:2 i došao do velikog preokreta.

Za Inter su zabijali Martinez (2), Romagnoli (ag) i Sanchez, a kod Empolija su strijelci bili Pinamonti i Asllani.

Uz Lautara Martineza i Calhanoglua istaknuo je Ivan Perišić s ocjenom 8.2 u 90 minuta na terenu. Hrvatski reprezentativac nije asistirao i zabio, ali je ponovno oduševio nevjerojatnom borbenošću. Marcelo Brozović je također odigrao cijeli susret s ocjenom 7.5.

Ključnim se pokazalo razdoblje u samoj završnici prvog poluvremena kada je Interu razmaku od samo pet minuta stigao do poravnanja. Obje akcije koje su rezultirale golovima odbile su se po lijevom krilu gdje je "ordinirao" i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić. Prvo je branič Empolija Romagnoli (40-ag) nesretno nogom skrenuo prizemni ubačaj Di Marca u vlastitu mrežu, da bi netom prije odlaska na odmor Lautaro (45) iskoristio dodavanje Calhanoglua za poravnanje.

Pritisak Intera u drugom poluvremenu rezultirao je vodećim golom kojega je ponovno postigao Lautaro (64) koji se najbolje snašao u gužvi pred suparničkim golom. Konačni rezultat postigao je Alexis (90+4) duboko u sudačkoj nadoknadi.
 

Inter je trenutno prvi sa 78 bodova, Milan je drugi s bodom i utakmicom manje.