MAVERICKSI U POLUFINALU

Bojan Bogdanović promašio jedan od najvažnijih šuteva karijere i poslao Jazz na godišnji odmor

Dallas Mavericksi Luke Dončića eliminirali su Utah Jazz iz ovosezonskog NBA doigravanja.

Dallas Mavericksi slavili su u na papiru najneizvjesnijem duelu prvog kruga ovosezonskog NBA doigravanja. U šestoj utakmici protiv Utah Jazza došli su do četvrte pobjede, čime momčad Luke Dončića odlazi u konferencijsko polufinale, gdje ih čeka ogled s Phoenix Sunsima. Bojan Bogdanović i njegovi suigrači odlaze na godišnji odmor ranije nego što su se nadali.

Upravo je Bojan Bogdanović mogao ovaj duel odvesti u sedmu utakmicu, budući da je on dobio priliku gađati posljednji šut na utakmici. Jazz je imao ubacivanje sa strane s četiri sekunde prije kraja utakmice.

Bilo je blizu

Donovana Mitchella su igrači Mavsa dobro pokrili, ali zato se Bojan sjajno izvukao na drugoj strani. Royce O'Neal ga je vidio, a Bogdanović se nakon primanja lopte sjajno oslobodio Reggieja Bullocka, no nakon toga je promašio šut koji bi njegovoj momčadi osigurao još jednu priliku.

Jazz je inače gotovo tri četvrtine utakmice proveo u vodstvu, a na odmoru su čak imali prednost od 12 poena razlike, 53:41. Mavsi su se vratili u trećoj četvrtini, a prvo vodstvo 72:70 izborili su dvije i pol minute prije kraja iste. Vodstvo su zadržali sve do kraja, iako je Jazz imao spomenutu priliku koju preko Bogdanovića nije iskoristio.

Najbolji kod Jazza bio je Donovan Mitchell s 23 poena, dok je Bogdanović postigao 19. Pobjednike susreta predvodili su Dončić i i Jalen Brunson s po 24 poena.

Čeka se još jedan polufinalist

Svoje mjesto u polufinalu izborili su i Philadephia 76ersi, koji su razbili Toronto Raptorse rezultatom 132:97 i to na njihovog terenu, kao i već spomenuti Sunsi, koji su bili bolji od New Orleansa Pelicansa rezultatom 115:109.

Čeka se još jedan polufinalist, kojeg će se dobiti iz susreta Memphies Grizzliesa i Minnesotte Timberwolvesa.