SLUŽBENA POTVRDA

Gotovo je! Rusija više na postoji na svjetskoj nogometnoj karti: Izbačeni iz svih natjecanja

Rusija ne smije igrati kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo.

FIFA UEFA su zajedničkim dogovorom izbacili Rusiju iz svih međunarodnih nogometnih natjecanja.

Ovo je najveći udar za sport u Rusiji, a ruski nogometaši neće igrati u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo.

Suspenziju reprezentacija i ruskih klubova "do daljnjega" kao reakciju na invaziju Ukrajine, FIFA je objavila u zajedničkom priopćenju s UEFA-om.

Rusi, domaćini posljednjeg Svjetskog prvenstva 2018., stoga su diskvalificirani iz doigravanja za mundijal u Kataru, u kojem su bili domaćini Poljskoj krajem ožujka.

Spartak već izbačen

Također, ruska ženska selekcija neće moći igrati na EURU u Engleskoj u srpnju, a iz Europske lige je isključen moskovski Spartak, posljednji preostali ruski klub u europskim kupovima. Njemački RB Leipzig se tako bez borbe plasirao u četvrtfinale Europske lige.

UEFA je trenutačno prekinula svoje partnerstvo s ruskim divom Gazpromom, jednim od glavnih sponzora od 2012. Ugovor je prema specijaliziranim medijima procijenjen na 40 milijuna eura godišnje, a pokrivao je Ligu prvaka, međunarodna natjecanja u organizaciji UEFA-e kao i EURO 2024 koji će se održati u Njemačkoj.