Hrgovićeva pobjeda karijere!

Najbolji hrvatski boksač uništio bivšeg dvostrukog izazivača!

Filip Hrgović u svom je desetom profesionalnom meču ostvario najvažniju i najveću pobjedu svoje karijere. Erica Molinu slao je više puta na pod, ali onaj udarac nakon kojeg se bivši dvostruki izazivač nije ustao dogodio se u posljednjoj minuti treće runde. Molina je odlučio napasti, odnosno krenuti na sve ili ništa, a najbolji hrvatski boksač je to iskoristio za desni kroše koji je sjeo točno iza uha.

VIDEO ----- https://bit.ly/3566cNu

 

Hrvatski boksač Filip Hrgović pobijedio je u dvoboju teške kategorije u Riyadu 37-godišnjeg američkog boksača Erica Molinu nokautom u trećoj rundi.

Hrgović se nametnuo od samog početka meča i 15 sekundi prije isteka prve runde srušio je serijom udaraca Molinu, kojeg je spasio gong za istek runde. Nakon pola minute u drugoj rundi Molina je opet srušen, no Amerikanac se potom vratio s nekoliko opasnih udaraca. Filip 20 sekundi prije isteka druge runde udarcem u jetra šalje Molinu i treći puta na pod, ali ponovno zvono odgađa kraj borbe.  No, minutu prije kraja treće runde Hrgović desnim krošeom obara i po četvrti puta Molinu, a sudac konačno prekida neravnopravnu borbu.   

Hrgoviću je deseta pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi, a Molina mu je dosad bio najozbiljniji protivnik s obzirom da se Amerikanac meksičkih korijena čak dvaput borio za titulu svjetskog prvaka.

 

Kasno večeras u Riyadu očekuje nas dvoboj za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBO, WBA i IBO između Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue.

Filip Hrgović vs Eric Molina (TIJEK MEČA)

3. RUNDA

Sad je Molina onaj koji kreće od prve sekunde prema naprijed, no Hrgović je anulirao njegov napad i još jednom preuzeo inicijativu. Molina konstantno ulazi glavom u Filipovo tijelo, ali sve to hrvatski boksač kažnjava odličnim izborom udaraca. I dalje je Molina u kutu ii na konopcima te može pokušavati jedino iz kontre. Ipak, sredinom runde uspijeva izaći i preseliti meč na sredinu, ali to je bila loša odluka Moline. Filip je pronašao prostor za svoju desnu koja sjeda točno iza uha. Ovog puta je Molina ostao na podu dulje od deset sekundi, što je značilo kako je meč završio. Filip Hrgović drugi je put u nizu slavio prekidom u trećoj rundi.

2. RUNDA

Hrgović je osjetio kako svog protivnika ima u problemima te je odmah napao početkom druge runde i nakon otprilike pola minute Molina je ponovno na podu. Uspio se ustati i vratiti u meč. Oporavio se Molina i otvoreno napao te je pogodio nekoliko snažnih udaraca. To je zapravo prezentiracija njegovog stila boksa, odnosno Molina u trenucima kad je ugrožen počinje forsirati otvoreni okršaj. Ulaskom u posljednju minutu runde Hrgović ponovno preuzima inicijativu i napadima šalje Molinu sve do konopaca, da bi pola minute prije kraja runde Amerikanac završio na koljenima. Sudac mu dozvoljava da se vrati u meč desetak sekundi prije kraja runde, što Filipu nije bilo dovoljno vremena da završi meč.

1. RUNDA

Filip Hrgović od samog početka krenuo je agresivno, čime je natjerao Molinu na kretanje unazad. Kombinirao je cijelo vrijeme, čime nije dozvoljavao Molini da se uključi u meč i pogodi neku svoju kombinaciju. Opušteno je Filip pogađao i Molina je tek krajem druge minute prošao svojom desnom. Na samom kraju rundu Filipova kombinacija šalje Molinu na koljena, dolazi do kratkog prekida, ali nije bilo brojanja jer je Amerikanca spasio znak za kraj runde.

MEČ JE ZAPOČEO!

18.35 - Eric Molina prvi je ušao u ring, a nakon nje je to napravio i Filip Hrgović. Boksači su u ringu, čeka se službena najava i početak meča!

18.15 - Kako saznajemo, mečevi, uključujući i Hrgovićev, bi se ipak trebali održati s malim zakašnjenjem, ali borba s vremenom i dalje traje.

17.45  "Postoji mogućnost otkazivanja borbe između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza Jr. zbog oluje koja je pogodila Saudijsku Arabiju", javlja Independent.

Isti medij navodi i da bi se situacija s vremenom trebala popraviti do glavne borbe, ali odgovornima je rečeno da odgode uvodne borbe, ako do toga dođe. Postoji i zamjenski datum u 2020. godini, no on će se otkriti samo u slučaju najcrnjeg scenarija.

-------------------------------------------------

 

 

27 Godine 37

198 cm Visina 193 cm

109,3 kg Težina 112,5 kg

2017. Profi-debi 2007.

Pobjede 27

Porazi 5

33 Runde 137

78% Nokauti 73%

13. Ranking* 35.

*prema Boxrecu, Hrgovićevi podaci s lijeve strane