NOGOMETNA SRIJEDA

Bogat nogometni dan je pred nama

Diljem Europe i svijeta igraju se utakmice nacionalnih prvenstva kao i kup natjecanja!

Današnju nogometnu ponudu možete pronaći ovdje --- https://bit.ly/2Li5rbV

ENGLESKA PREMIER LIGA 

U srijedu je na rasporedu šest od preostalih osam utakmica Engleske Premier lige, a sastaju se: Chelsea – Aston Villa, Leicester – Watford, Manchester United – Tottenham, Southampton – Norwich, Wolverhampton – West Ham (sve u 20.30 sati) te u gradskom derbiju Liverpool – Everton (21.15).

LIVERPOOL - EVERTON  / TIP = 1

Rijetko kad kao ovog puta nudi se aspolutni favorit u inače uvijek neizvjesnom Merseyside derbiju. Svi pratitelji Premiershipa znate će i pravi razlog: Liverpool je apsolutni vladar ove sezone, uz fantastični učinak od 13 pobjeda i jednog remija u 14 kola, a uz to su Reds na svom Anfieldu dosad ostvarili savršeni score: 7 trijumfa u isto toliko nastupa, te 19 postignutih pogodaka pred svojim Kopom. Istovremeno, Everton je na vrhuncu krize, nesretnim porazom u Leicesteru pao je na samo 2 boda iznad zone ispadanja, a sa 7 gostovanja ove sezone donio je tek 4 boda…

 

U četvrtak će kolo zaključiti Sheffield United – Newcastle (20.30 sati) i Arsenal – Brighton (21.15).

Engleska – 15. kolo
Burnley – Man. City 1-4 (Brady 89 / G. Jesus 24, 50, Rodrigo 68; Mahrez 87)
C. Palace – Bournemouth 1-0 (Schlupp 76)

FRANCUSKA 1.LIGA 

PARIS SG - NANTES   
POGODI ISHOD I ZBROJ GOLOVA = 2.5/PSG - Nantes (iz) 
pobjeda PSG -a i više od 2,5 gola = 1V 1.55
 
Parižani su već tradicionalno apsolutni gospodari francuske lige, lideri su sa 5 bodova prednosti nad Marseilleom i utakmicom manje. A kako je odgođen nedjeljni meč sa Monacom, uz to su svakako odmorniji od gostiju, te, što je također bitno, imaju napokon na raspolaganju kompletni ofenzivni kvintet (Neymar, Cavani, Mbappe, Icardi). Uz to, dodajmo još čudesni podatak: Nantes su svladali u svih 14 prethodnih obračuna na Parku Prinčeva!
 

OSTALE UTAKMICE

SASSUOLO - PERUGIA 1

Sassuolo već odavno nije nikakvo čudo, nego stabilni član Serie A, koji i ove sezone nudi atraktivni nogomet i niz mladih talentiranih igrača, a vrijednost je potvrdio i u nedjelju, kad je senzacionalno zaustavio Juventus u Torinu (2:2), mogao čak i pobijediti. Stoga je jasno da su učenici trenera De Zerbija apsolutni favorit u meču 1/16 finala Kupa kad u Reggio Emiliji dočekuju drugoligaša Perugiju.

ABERDEEN - RANGERS 2

Steven Gerrard konačno je uspio dovesti Rangerse na razinu donedavno nedodirljivog Celtica, “Protestanti” dijele vodeće mjesto sa susjedima u škotskom Premiershipu nakon 14 kola u kojima su ostvarili čak 12 pobjeda (uz po jedan remi i poraz). U top formi su, zabili su 14 golova u zadnja 4 kola, a Aberdeen su u rujnu na svom Ibroxu pregazili sa čak 5:0.

SUPER LIGA SRBIJE 

Danas se igra i vandredno kolo Super Lige Srbije. Veliki favoriti su Crvena Zvezda i Partizan!
 

Beogradski Partizan u okviru 19.kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa velikom željom da ostvare dobar rezultat i revanširaju se rivalu za letošnji ’’kiks’’ u Kruševcu kada je meč završen nerešenim rezultatom.

Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević ističe da njegova ekipa mora da poštuje rivala sa kojim teško izlazi na kraj:

’’Deluje da su svi igrači spremni i zdravi. Ima specifičnosti kada je u pitanju utakmica protiv Napretka. Igramo protiv ekipe koja nam je zadavala dosta muke u poslednje vreme. Da se ne vraćam dalje od mog mandata, u sve tri utakmice koje smo igrali protiv Kruševljana imali smo neki problem. Nadam se da ćemo ovaj put izaći lakše na kraj sa njima. Mislim da ćemo imati malo veću energiju nego protiv Mačve, očekujem još bržu i bolju igru. Nadam se da igrači ne očekuju laku utakmicu. Treba nam maksimalna ozbiljnost i mobilnost ako želimo pozitivan rezultat. Zbog prethodnog susreta i rezultata moji momci i ja imamo veću želju i motiv da dobijemo, apsolutno. Ali nikakva osveta ili revanšizam, mislim da su to jake reči. To što nas je Napredak namučio to treba da poštujemo. Treba da bude prisutan osećaj poštovanja prema protivniku.’’

Meč 19.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Partizana i Napretka igra se danas, u sredu 04.decembra 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova.

Raspored utakmica 19.kola : 

MAČVA - JAVOR MATIS
PARTIZAN - NAPREDAK
INĐIJA - RAD
VOJVODINA - RADNIK
ČUKARIČKI - TSC
SPARTAK ŽK - PROLETER
MLADOST - CRVENA ZVEZDA
VOŽDOVAC - RADNIČKI N.

 
Stanje nakon 18.kola na tabeli :