Lionel Messi naslijedio Luku Modrića

Argentincu šesti puta u karijeri Zlatna lopta

Lionel Messi osvojio je šest put u karijeri Zlatnu loptu u izboru France Footballa za najboljeg igrača na svijetu i tako naslijedio Luku Modrića koji je ovu nagradu dobio 2018.

Messi je nagradu primio na svečanosti u pariškom 'Theatre du Chatelet' iz ruku kapetana hrvatske reprezentacije Luku Modrića koji je prošle godine bio slavodobitnik.

Lionel Messi: "Dobra večer i hvala svima koji ste glasali za mene. Izuzetno sam ponosan."

"Ovo je nevjerojatan trenutak, sjećam se kada sam prvi put osvojio ovu nagradu prije deset godina, a sada sam opet tu."

"Vrijeme leti, nadam se da ću idućih godina moći pružati dobre partije. Još jednom hvala svima."

"Kao što je moja žena rekla maloprije u videu, nikada nisam prestao trenirati i uvijek sam vjerovao. Isplatilo se kroz sve ove godine, snovi su mi ispunjeni."

"Ovo je velik trenutak za mene, pokušat ću se popraviti koliko je to moguće. Stvarno sam ponosan."

"Čast je biti dio kluba kao što je Barcelona. Nevjerojatan je to osjećaj kada si dio povijesti takvog kluba, obožavam Barçu."

U ženskoj konkurenciji slavila je Amerikanka Megan Rapinoe.

Alisson Becker iz FC Liverpoola najbolji je vratar svijeta.👏

 

Nagradu je ustanovio novinar France Footballa Gabriel Hanot, koji je 1956. zamolio kolege da glasuju za igrača godine u Europi, a prvi pobjednik bio je Stanley Matthews iz Blackpoola.

Novinari su isprva mogli glasovati samo za europske igrače u europskim klubovima, no 1995. je promjenama pravila dopušteno glasovanje za neeuropske igrače koji igraju u europskim klubovima. Pravila su opet promijenjena 2007. kako bi u konkurenciju ušli igrači bilo koje nacionalnosti i iz bilo kojeg kluba u svijetu.