STIŽU REAKCIJE

Tko je kriv za razlaz Messija i Barcelone? Evo objašnjenja...

Ranije u četvrtak Barcelona je objavila kako neće potpisati novi ugovor s Messijem zbog "ekonomskih i strukturalnih prepreka".

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, kapetan argentinske reprezentacije Lionel Messi (34) nakon više od 20 godina u katalonskom velikanu Barceloni morat će napustiti klub zbog - financijskog "fair-playa".

Ranije u četvrtak Barcelona je objavila kako neće potpisati novi ugovor s Messijem zbog "ekonomskih i strukturalnih prepreka".

Lionel MessiGdje će Messi nastaviti karijeru? Španjolci tvrde kako ova fotografija otkriva njegovu sljedeću destinaciju

 

Legendarna karijera

Messi je u Barcleonu stigao kao 13-godišnji dječak, za prvu je momčad debitirao 2004. godine te je u 778 nastupa postigao 672 pogotka u svim natjecanjima.

S Barcelonom je Messi osvojio 10 naslova prvaka Španjolske, sedam španjolskih kupova i četiri Lige prvaka.

Lionel Messi

Kako bi ublažila svoje financijske probleme, Barcelona pregovara s još nekim svojim senatorima kao što su Gerard Pique, Sergio Busquets i Sergi Roberto o smanjenju njihovih primanja za 40 posto u zamjenu za produženja ugovora, dok su ostali skupi igrači poput Antoinea Griezmanna, Ousmanea Dembelea, Philippea Coutinha, Samuela Umtitija i Martina Braithwaitea na transfer-listi, no još uvijek nisu pronađeni prikladni kupci.