JEDAN GOTOV, JEDAN PRI KRAJU

Arsenal dogovorio engleskog reprezentativca za 58 milijuna eura i doveo najvećeg belgijskog talenta

Topnici se dogodine planiraju vratiti u europska natjecanja i žele pojačati momčad. Jedno pojačanje su već doveli, a drugo će stići uskoro...

Ponedjeljak nitko ne voli, ali Arsenalovim navijačima ovaj neće tako teško pasti jer je njihova uprava upravo objavila kako je talentirani veznjak Anderlechta Albert Sambi Lokonga, jedan od najtalentiranijih belgijskih igrača, preselio u London za 17.500.000 eura i još 4.500.000 eura kroz bonuse te je potpisao ugovor do 2026. godine.

Također, sve su dogovorili s Brightonom oko jednog od najvećih engleskih talenata, stopera Bena Whitea i poslije liječničkog pregleda trebali bi potvrditi transfer težak 58.000.000 eura.

Mladi veznjak već je stigao u englesku prijestolnicu, a branič Brightona trebao bi sletjeti kroz nekoliko dana jer su postigli džentlmenski dogovor za transfer.

Galebovi su dvaput rekli ne Topnicima, najprije na ponudu od 45.000.000 eura, a zatim i na onu 5.000.000 eura višu, no ovakav novac više nisu mogli odbiti.

Razlog? Love imaju, ali White više ne želi ostati u Brightonu i odulučio je otići, a čini se kako će njegova sljedeća destinacija biti Emirates jer strani mediji javljaju kako je dogovorio osobne detalje, odnosno iznos plaće i duljinu ugovora.

Pregovori su započeli još u lipnju, a nastavljaju se i u drugoj polovici srpnja, no čini se kako će kroz sljedećih nekoliko dana konačno i završiti.

Engleski reprezentativac tako će dobiti izazov koji traži, a Arsenal, koji je lani završio osmi će dobiti veliko pojačanje u napaćenoj obrani.

Sky Sport javlja kako će Arsenal dogovorenih 58.000.000 eura isplatiti kroz fiksne rate i neće biti ekstra bonusa na taj iznos, a igrač bi trebao potpisati poslije liječničkog koji je navodno zakazan za 26. ovog mjeseca kad se vrati s godišnjeg odmora.