EVO TKO JE IZMEĐU NJIH

Schickov gol s centra najljepši na Euru, Modrićev trenutak genijalnosti na trećem mjestu

Napadač Bayer Leverkusena je pucao sa 45.4 metara što je službeno najdalja zabilježena udaljenost s koje je postignut pogodak na Euru.

Pogodak češkog napadača Patrika Schicka s centra u susretu protiv Škotske proglašen je najljepšim golom proteklog europskog prvenstva, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA), dok je pogodak Luke Modrića zauzeo treće mjesto.

Nakon što su Česi u 52. minuti oteli jednu loptu i krenuli u kontru, Schick je pucao sa sredine igrališta prebacivši neopreznog vratara Davida Marshalla.

Napadač Bayer Leverkusena je pucao sa 45.4 metara što je službeno najdalja zabilježena udaljenost s koje je postignut pogodak na Euru.

O pobjedniku su odlučivali navijači svojim glasovima na službenoj stranici UEFA-e između 10 golova koje je izabrala UEFA-ina tehnička komisija.

Schickov gol dobio je gotovo 800.000 glasova, na drugom mjestu je pogodak francuskog veznjaka Paula Pogbe protiv Švicarske, dok je Luka Modrić bio treći s pogotkom postignutim Škotskoj.

Modrić je u 62. minuti zabio pogodak za 2:1. Bilo je to remek-djelo, udarac vanjskom stranom kopačke uz samu stativu.

Modrić se tim golom upisao u povijesti Vatrenih kao najstariji hrvatski strijelac na europskim prvenstvima. Pogodak je postigao sa 35 godina i 286 dana. Dodajmo i kako je Modrić najmlađi strijelac Hrvatske na EP-ima. Na Euru 2008. protiv Austrije je zabio gol sa 22 godine i 273 dana.

Na četvrtom mjestu je pogodak talijanskog napadača Lorenza Insignea protiv Belgije u četvrtfinalu, a u TOP 5 je i gol Portugalca Cristiana Ronalda protiv Mađarske.