ZA NJIH NEMA KRIZE

Najbolji igrač Eura potpisao za PSG, idućih pet godina mjesečno će zarađivati milijun eura

Bio je odličan na Europskom prvenstvu, a ne treba zaboraviti da su mu tek 22 godine.

Najbolji igrač proteklog europskog nogometnog prvenstva, talijanski vratar Gianluigi Donnarumma (22) i službeno je postao novi član francuskog velikana Paris Saint-Germain, objavio je klub na svojoj stranici.

Bivši vratar Milana stigao je u Pariz bez odštete potpisavši ugovor do 30. lipnja 2026. godine. Francuski mediji pišu kako je Donnarumma u PSG-u dobio godišnju plaću od 12 milijuna eura odnosno da će mjesečno zarađivati točno milijun eura.

"Sretan sam što sam postao dio ovog velikog kluba. Osjećam da sam spreman za novi izazov i da ću ovdje i dalje napredovati. Želim ostvariti što više pobjeda i donijeti radost navijačima", kazao je 22-godišnji Talijan svega nekoliko dana nakon što je na vratima talijanske reprezentacije osvojio europski naslov.

Donnarumma je rođen u Castellammare di Stabiji u okolici Napulja, no sa svega 14 godina je preselio u Milano. Za prvu momčad Rossonera je debitirao 30. srpnja 2015. u prijateljskom susretu protiv Real Madrida, a ukupno je sakupio 251 nastup.

"Oduševljeni smo što je Donnarumma pojačao Paris Saint-Germain. Čestitamo mu na uspjehu na osvajanju europskog naslova i nagradi za igrača turnira", dodao je predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi.

Talijanski vratar je već četvrto pojačanja pariškog kluba za novu sezonu. Bez odštete su na Park prinčeva stigli i španjolski branič Sergio Ramos i nizozemski veznjak Georginio Wijnaldum, dok je marokanski branič Achraf Hakimi stigao iz Intera za oko 60 milijuna eura.