Nečuveni skandal u Madridu

Kakav arsenal uvreda, predsjednik Reala na pasja kola izvrijeđao Ronalda i Mourinha

U centru pažnje španjolskih medija i tamošnje javnosti su kontroverzne izjave predsjednika Real Madrida Florentina Pereza o Cristianu Ronaldu i Joseu Mourinhu…

Nakon što je La Roja ispala u polufinalu Eura, španjolska javnost zabavlja se s eksplicitnim izjavama, pravim arsenalom uvreda predsjednika Reala Florentina Pereza, koje su očito potajno snimljene u nešto daljoj prošlosti. 

El Confidencial pustio je treći dio audiozapisa Perezovih promišljanja u očito bliskom krugu prijatelja. Novi su materijali datirani, prema zaključcima španjolskih medija, u dva različita razgovora, od kojih se posljednji dogodio u listopadu 2012. Nastao je veliki skandal.

U njima je predsjednik Real Madrida izvrijeđao na pasja kola Cristiana Ronalda i Josea Mourinha, najveću igračku zvijezdu i trenera Reala iz tog razdoblja.

Perezov arsenal uvreda na račun Ronalda i Mourinha

Govorimo o razdoblju kada je Barcelona dominirala španjolskim i Europskim nogometom, a Realu nikako nije išlo. Bila je velika napetost na Santiago Bernabeuu, tenzije su parale nebo.

Perez je tada ovako govorio o Ronaldu:

"On je lud. To je idiot, bolestan čovjek. Mislite da je taj tip normalan, ali nije normalan, inače ne bi radio sve stvari koje radi. Posljednja glupost koju je učinio vidio je cijeli svijet. Zašto radi te glupost?" upitao se predsjednik Reala.

Ne zna se na što je točno mislio Perez, ali nije ni pretjerano važno. Nekoliko je Perezovih rečenica snimljeno i superagentu Jorgeu Mendesu.

"Mendes ne zapovijeda Ronaldu, kao što ne zapovijeda ni Mourinhu. Nula pokroviteljstva. Čak ni za intervjue. Ništa. Nema jebenog slučaja. To su momci sa strašnim egom, jako razmaženi. Oni ne vide stvarnost, jer bi obojica mogli zaraditi puno više novca da su drukčiji. Njih dvojica su nenormalni, jer govorimo o puno novca na polju marketinških prava. Također, s tim licem koje imaju, onim prkosnim načinom da ih svi ne vole... Ako je publicitet negativan, onda je to negativno!"

Perez: "Ronaldo je usran, a Mourinho idiot"

Perez tu nije stao:

"To su budale. To je valjda jedan od efekata koji se dogodi kada dođu u Real Madrid. Kao da im netko pojede mozak. Trenutno je Ronaldo usran, a Mourinho je idiot. Nije da ne želi igrati, on je pomalo moron. Vozi po gradu bez dozvole… Kaže da ga je svladao pritisak i da je zbog toga bolestan. Ovog drugog boli briga što je on bolestan jer mu to ubija koncepciju. Oni su sranje."

Perez je prokomentirao i Pepeov transfer 2007. godine pod predsjedanjem Ramona Calderona. Prilično zanimljiva priča koja naslućuje mutne radnje.

"Morali smo platiti 30 milijuna, to je tamo završilo. Sad moramo vidjeti izliste iz banke. To je napravio s Jorgeom Mendesom, koji je bio zastupnik predsjednika Porta. S njim je sve čudno. Pojavi se s Mendesom i njemu se plati, to mu je alibi. On i Mendes uzeli su novac onom Rusu s transferima Mourinha, Carvalha, Ferreire… Plasirali su novac u Švicarsku. Moramo naći nekoga tko je ljutit na njih da nam otkrije trag o tom računu u Švicarskoj", kazao je Perez.