SVE JE SPREMNO

McGregor i Poirier prošli vagu, bivši prvak upao kao moguća zamjena, a White ponovo povećao bonus

Aldana nije prošla vaganje pa će predati 30 posto svoje zarade Kunitskayi.

Jedna od najiščekivanijih trilogija u MMA povijesti sad je konačno službena. Dustin Poirier Conor McGregor uspješno su odradili vaganje u petak, obojica su imali malo preko 70 kilograma i suočit će se u glavnoj borbi večeri na UFC-u 264 u noći sa subote na nedjelju.

Rezultat je trenutačno poravnat, svaki ima po pobjedu, McGregor je slavio u prvom međusobnom okršaju 2014. godine, a Poirier mu je uzvratio uslugu u siječnju tekuće godine. Pobjedniku ide ekskluzivno pravo za napad na pojas prvaka u lakoj kategoriji koji trenutačno oko svog pasa čuva brazilski MMA borac Charles Oliveira.

Dos Anjos kao zamjena

Bivši UFC-ov prvak u lakoj kategoriji Rafael dos Anjos također se pojavio na vazi, on nema dogovorenu borbu, ali je prošao vaganje u slučaju da netko od dvojca u naslovnim ulogama bude morao odustati od borbe.

Poirier (27-6, 1 NC) ima dvije uzastopne pobjede i samo jedan poraz od 2016. godine, onaj protiv Khabiba za ujedinjenje pojaseva lake kategorije, najbolje je rangirani izazivač u toj kategoriji i mali favorit prema kladionicama, McGregor (22-5) trenutačno uopće nije rangiran, ali jako dobro drži svoj glas kao najpopularniji borac u MMA povijesti jer su prodali rekordan broj pay per viewova uoči borbe.

Problema s kilogramima nije imao ni dvojac iz sunaslovne borbe, velteraši Gilbert Buns i Stephen Thompson, koji su obojica imali dozvoljenih 78 kilogama. Burns se u prošloj borbi borio za pojas prvaka, a poraz od Kamarua Usmana bio mu je prvi poslije šest uzastopnih pobjeda. Thompson je pak dobio dvije zaredom i ima samo dva poraza u zadnjih 14 borbi. Brazilski borac trenutačno je četvrti na ljestvici izazivača u velteru, a Amerikanac na mjestu ispod.

Aldana pala vagu, White ponovo povećao bonuse

Okršaj Irene Aldane i Yane Kunitskayje u ženskom bantamu trebao je biti ljepotica večeri, ali brazilska borkinja ga je upropastila jer nije uspjela skinuti kilograme. Pojavila se preteška, borba će se i dalje odigrati prema najavama, ali će ruskinja preuzeti 30 posto Aldanine zarade.

Još jedna novost na večerašnjim borbama bit će povećani bonusi pa će oni narasti s uobičajenih 50.000 dolara na 75.000 dolara. To će biti slučaj samo za ovu večer, slično kao u svibnju kad je Dana White podigao bonuse na zahtjev Tonyja Fergusona.

Na kasnijem ceremonijalnom vaganju nije bilo napetosti kao jučer na konferenciji za medije.