KONTRA ZDRAVOG RAZUMA

Evo kako je Sterling komentirao sporni penal, njemu je objašnjenje vrlo jednostavno

Engleska je prošla u finale Europskog prvenstva na domaćem terenu.

Engleska će u finalu Europskog prvenstva igrati protiv Italije u nedjelju od 21 sat, no dan nakon pobjede protiv Danske u produžecima glavna je tema nepostojeći penal koji su domaćini dobili u produžetku nakon simuliranja Raheema Sterlinga.

Da situacija bude još gora za UEFA-u i suce, tijekom akcije su kraj Sterlinga bile dvije lopte u terenu.

"Ponosan sam na igrače, bila je ovo nevjerojatna večer", kazao je izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate nakon pobjede protiv Danske (2:1).

"Bila je ovo nevjerojatna večer, navijači su bili nevjerojatni. Nakon velike pobjede nad Ukrajinom, rekao sam svojim momcima da protiv Danske neće biti lako. Znali smo da neće biti lako. Međutim, nikad nisam sumnjao u momčad, osjećao sam da ćemo uspjeti. Najbolja stvar ove večeri jest to što smo navijačima i cijeloj zemlji priuštili fantastičnu noć, emociju koja će trajati četiri dana. Italija? Već dvije godine pokazuje veliku vrijednost. Imaju istinske ratnike, ali cijela je momčad vrlo jaka. Bit će to još jedna epska utakmica, no mi želimo pisati svoju povijest'', poručio je izbornik za ITV.

"To je još jedan korak u pravom smjeru, bila je ovo velika izvedba. Morali smo naporno raditi. Prvi put smo primili gol na Euru. Uspjeli smo izjednačiti i znali smo da trebamo biti strpljivi. S nogama koje imamo u momčadi, uz agresivnost i moć, znali smo da ih možemo nadmašiti i na kraju smo uspjeli'', dodao je Raheem Sterling za ITV.

Napadač Manchester Cityja u produžetku je izborio, pokazala je snimka, nepostojeći kazneni udarac koji je odlučio susret.

"Apsolutno je bio prekršaj, ušao sam u kazneni prostor i suparnik me sapleo'', kazao je Sterling osvrnuvši se prema finalu s Italijom.

"Sada se moramo koncentrirati na vikend. Slijedi nam Italija, malo ćemo proslaviti, a zatim se usredotočiti na finale. Moramo poduzimati korak po korak, to je ono što moramo učiniti'', dodao je.

Engleski kapetan Harry Kane, koji je zabio pogodak za 2:1, proglašen je igračem utakmice.

"Bila je to vrlo teška utakmica. Danska je obrana bila odlična i bilo je teško probiti je. Znali smo da moramo biti strpljivi'', kazao je Kane, koji nije realizirao kazneni udarac u produžetku, ali je odbijanac ipak pospremio u gol.

"Nije bilo lako postići gol, Schmeichel je odličan vratar, no ipak sam zabio, imao sam sreće. Protiv Italije će biti teško, ali želimo osvojiti Europsko prvenstvo kod kuće'', dodao je Kane