MAKSIMALAN UČINAK

Hajduk slavio protiv Arisa: Livaja zabio atraktivan pogodak, a Ljubičić u golgeterskoj formi!

Splitska momčad priprema se u Sloveniji za početak sljedeće sezone.

U trećem prijateljskom susretu, Hajduk je upisao treću pobjedu na pripremama u Sloveniji. Slavili su hajdukovci s 3:1 protiv Arisa, trećeplasirane momčadi grčkog prvenstva.

Bio je to najozbiljniji ispit na pripremama uoči početka nove sezone, stoji na službenoj stranici splitskog kluba.

"Bili" su poveli atraktivnim pogotkom Marka Livaje koji je još jednom pokazao zašto je najbolji igrač splitske momčadi. U 7. minuti susreta fanastičnom lobom s 25 metara, pospremio je loptu u mrežu Arisa.

Grčka momčad izjednačila je preko Chatzipirpiridisa koji je matirao Josipa Posavca nakon lijepe akcije. Iako su Splićani imali veliki broj prigoda, na odmor se otišlo s neriješenim rezultatom.

Novo vodstvo za Hajduk stiglo je u 72. minuti ogleda nakon što je Jairo varkom tijela izbacio svog čuvara iz ravnoteže i snažnim udarcem pogodio s 20 metara u desni kut vratara.

Konačan rezultat postavio je mladi Marin Ljubičić još jednim lijepim pogotkom. Primio je loptu na 10 metara i laganim trzajem u mjestu okrenuo braniča grčke momčadi i pogodio nebranjeni dio mreže.

Gustaffson traži još više od momčadi

Nakon utakmice, trener splitske momčadi Jens Gustaffson nije bio posve zadovoljan igrom svoje momčadi.

"Igrali smo protiv jake momčadi, odigrali smo u redu. Moramo bolje od ovoga. Stvorili smo mnogo šansi u prvom poluvremenu, ali neke stvari moramo poboljšati", rekao je švedski stručnjak pa dodao.

"Nismo reagirali na presing Arisa na pravi način. Moramo na tome raditi. Kada se utakmica otvorila, mi smo stvarali šanse, tako da sam zadovoljan pobjedom. Imamo još dvije utakmice u Sloveniji, jednu na Poljudu, tako da ćemo sigurno biti spremni za početak sezone", zaključio je Gustaffson.

Idući pripremni susret Bijeli igraju u srijedu protiv Celja.