BRAVO!

Marin Čilić nastavio s pobjedama nakon titule: Čeka ga iskusni Talijan

Nakon dva sata i 17 minuta Čilić je stigao do svoje 31. pobjede na turniru na kojem je osvojio dva naslova.

Marin Čilić (ATP - 37.) je u londonskom Queen's Clubu nastavio pobjednički niz na travnatoj podlozi započet prošloga tjedna na turniru u Stuttgartu, svladavši u dvoboju prvog kola sa 6:2, 6:7 (5), 7:6 (4) austrijskog kvalifikanta Sebastiana Ofnera (ATP - 174.).

Za teško izborenu pobjedu hrvatski je tenisač trebao dva sata i 17 minuta, tijekom kojih je realizirao svega tri od 13 prilika za 'break' te nadoknadio zaostatak od 1:3 u odlučujućem 'tie-breaku'. Čilićev suparnik za plasman u četvrtfinale bit će 8. nositelj, Talijan Fabio Fognini (ATP - 29.).

Čilić je odlično ušao u dvoboj s 25-godišnjim Sebastianom Ofnerom i s dva oduzeta servisa poveo 4:0 u prvom setu. Kako je Ofner ostao bez prilike za 'break' u prvoj dionici meča, tako je pobjednik prošlotjednog turnira u Stuttgartu za 33 minute osvojio prvi set sa 6:2.

'Breakom' u prvom gemu drugog seta Čilić je napravio korak prema šestoj uzastopnoj pobjedi, ali ga je Ofner iznenadio već u sljedećem gemu i vratio izgubljeno oduzevši servis hrvatskom tenisaču kad je prvi put dobio priliku za to.

Austrijanac je u drugom setu postao ravnopravniji suparnik i bez prevelikih stresova osvajao gemove na početnom udarcu, što mu je otvorilo mogućnost da bude slobodniji i na reternu. To ga je u 12. gemu dovelo i do set-lopte, ali se Čilić izvukao dobrim prvim servisom te dva poena poslije izborio 'tie-break'.

Hrvatski tenisač je dobro krenuo osvojivši prva tri poena, ali ga je skupo stajala dvostruka pogreška za 3-3, kojom je vratio Ofnera u meč. Austrijanac je do novim 'mini-breakom' za 6-5 stigao do druge set-lopte i realizirao ju kad je Čilić forhendom poslao loptu izvan granica igrališta te tako propustio priliku za pobjedu u dva seta. U drugom setu je hrvatski igrač napravio čak pet dvostrukih pogrešaka koje su bile ključne za Ofnerov povratak u meč.

U trećem setu je Čilić bio taj koji je stvarao i propuštao prilike za 'break'. Prvu je imao u šestom gemu, drugu u osmom, a potom još tri u 12. gemu koje su ujedno bile i tri meč-lopte. Ofner se nekako dokopao odlučujućeg 'tie-breaka' i u njemu poveo 3-1. No, poput Čilića u drugom setu, Austrijanac je za 3-3 napravio dvostruku pogrešku i do kraja meč uhvatio još samo jedan poen.

Nakon dva sata i 17 minuta Čilić je stigao do svoje 31. pobjede na turniru na kojem je osvojio dva naslova i još dvaput ostao na korak do trofeja.

U drugom kolu Marina čeka Talijan Fabio Fognini koji je sa 6:4, 7:6 (3) nadigrao Tajvanca Yen-Hsun Lua. Čilić u međusobnim dvobojima s Talijanom vodi 3:1, a pobijedio ga je u posljednja tri odigrana dvoboja.