BRILJIRAO U ČETVRTFINALU

Realovo čudo od djeteta radi fenomenalne stvari: Proglašen je najboljim mladim igračem Eurolige

Najbolju predstavu pružio je u četvrtom susretu četvrtfinala Eurolige protiv Anadolu Efesa upisavši u Realovoj pobjedi 24 koša i 12 skokova.

Košarkaš Real Madrida Usman Garuba (19) proglašen je za najboljeg mladog košarkaša Eurolige.

Mladi španjolski centar je ove sezone imao prosjek od 3.9 koševa i četiri skoka u 39 nastupa u Euroligi.

Najbolju predstavu pružio je u četvrtom susretu četvrtfinala Eurolige protiv Anadolu Efesa upisavši u Realovoj pobjedi 24 koša i 12 skokova.

U prosjeku je ove sezone igrao 16:17 minuta, a bio je jedan od samo dva igrača koji su se pojavili u svakoj utakmici za Real Madrid.

Drugo mjesto u izboru trenera Eurolige osvojio je Rokas Jokubaitis iz Žalgirisa, a zatim slijede Leandro Bolmaro (Barcelona), Carlos Alocen (Real Madrida), Jonas Mattisseck (ALBA Berlin)...

Šved prvi strijelac Eurolige

Prije nekoliko dana košarkaš Himkija Aleksej Šved je drugi put u svojoj karijeri primio trofej Alphonso Ford, koji je namijenjen najboljem strijelcu regularnog dijela sezone u Euroligi.

Košarkaš Himkija je prvi put ovu nagradu dobio 2018. godine, a u ovoj sezoni je imao prosjek od 19.8 koševa po utakmici. Garubin suigrač Walter Tavares dobio je nagradu za najboljeg obrambenog igrača Eurolige.

Idućeg tjedna bit će objavljeni članovi prve i druge petorke, a dobitnik MVP nagrade bit će objavljen na Final Fouru koji je na rasporedu u Kolnu od 28. do 30. svibnja.