VELIKO IME

Barcelona je dobila novog predsjednika, potpisao je najveći uspjeh u povijesti: Odmah se oglasio o Messiju

Joan Laporta vraća se u vruću fotelju katalonskog giganta.

Joan Laporta novi je predsjednik Barcelone. Čovjek koji je već obnašao funkciju od 2003. do 2010. vraća se u ured.

Novi mandat premoćno je osvojio - za njega je glasalo 54,28 posto glasača, Victor Font je dobio 29,99 posto, a Toni Freixa 8,58 posto.

Izlaznost je bila druga najveća u povijesti. Među 55.611 glasača prvi put je bio i Lionel Messi - nagađa se da Argentinac podržava upravo Laportu.

"Kada sam vidio Messija kako glasa sa svojim sinom, to me dirnulo. On želi Barcu. Johan Cruyff zasigurno bi mu rekao da ostane. Kada se odlazi iz kluba, to mora biti kroz glavna vrata. Ne mogu prodavati lažna očekivanja. Čim pozdravim radnike, nazvat ću Messija. Hoću li ga uvjeriti? Napravit ću što mogu s obzirom na ekonomske mogućnosti", rekao je.

Laporta je kao predsjednik potpisao osvajanje dvaju Liga prvaka, 2006. i 2009. Potonji je bio dio povijesne godine u kojoj je Barca osvojila čak šest trofeja. Dovođenje Ronaldinha bio mu je jedan od prvih poteza, a kao treneri u njegovo vrijeme su momčad vodili Frank Rijkaard i Pep Guardiola.

Pred njim će sada biti veliki izazovi. Preuzima klub koji je u velikim dugovima, a za vrijeme predsjednika Josepa Marije Bartomeua lagano je otklizao u kaos.