HRVATSKA - JAPAN

Rukometaši otvaraju Svjetsko prvenstvo protiv neugodne obrane

Hrvatska reprezentacija rukometno Svjetsko prvenstvo otvara utakmicom protiv Japana s početkom od 18 sati.

Nakon što su u srijedu domaćin Egipat i Čile otvorili Svjetsko rukometno prvenstvo 2021., a dan kasnije odigrano je još sedam utakmica prvog kruga, hrvatski navijači s nestrpljenjem čekaju 18 sati kada u skupini C igraju Hrvatska i Japan.

Izbornik Lino Červar u četvrtak je otpisao četvoricu igrača za prvi krug natjecanja, odnosno srezao je popis na 16 imena s kojima će započeti svoj put na svjetskoj smotri. 

U borbi za drugi krug tu su još Angola i Katar, no jasno je da su Hrvati veliki favoriti za prvo mjesto u skupini. U sljedeći krug proći će po tri najbolje iz svake skupine i pritom prenijeti bodove osvojene u međusobnim susretima.

U tom drugom krugu bit će četiri skupine s po šest reprezentacija, a po dvije najbolje izborit će plasman u četvrtfinale, od kojeg će se igrati nokaut-sustavom sve do kraja Svjetskog prvenstva.

Naša se skupina križa s momčadi iz skupine D, a to su u kojoj su Danska, Argentina, Bahrein i DR Kongo.

Za početak tu je Japan kojeg je kratko predstavio kapetan Domagoj Duvnjak.

''Mislim da je najbitnije da mi idemo iz utakmice u utakmicu. To ponavljamo svake godine, ali to je tako. Prvi protivnik je Japan, pogledali smo već par videa, igraju nezgodnu 3-3 obranu. Mi jesmo favoriti, ali moramo to pokazati na terenu.'

Svjetsko prvenstvo igra se ipak bez gledatelja.

''Nije lako igrati pred praznim tribinama, jer svaki sportaš je navikao da ga nose navijači. Smatram da imamo dobru ekipu i da smo spremni za velike stvari, a do kuda ćemo dogurati, to ćemo vidjeti. Mi igramo za vas, vi budite uz nas.