FRUSTRACIJE NA CAMP NOUU

Barcelona na koljenima: Messi silno razočaran, Koeman priznao krah i poslao intrigantnu poruku

Barcelona je kiksala protiv Eibara i dovela se u jako teško situaciju...

Lionel Messi opet nije mogao skriti nezadovoljstvo stanjem u kojem se nalazi Barcelona.

Argentinac je razočarano zavrtio glavom nakon posljednjeg sučeva zvižduka na sinoćnjoj utakmici Barcelone i Eibara na Camp Nouu. Kamere su uhvatile taj trenutak. Barca je opet kiksala, odigrala je samo 1:1 i sada zaostaje sedam bodova za vodećim Atleticom, koji ima i dvije utakmice manje.

Messi je pratio utakmicu s tribina u društvu Pepea Coste, Sergija Roberta, Jordija Albe i Ansua Fatija. Nakon povratka iz Argentine s odmora Ronald Koeman dao mu je slobodno. Navodno ima manjih problema s gležnjem pa je ideja bila da do kraja zaliječi ozljedu.

Messi silno razočaran

Messi opet ne izgleda sretno, frustracije su očite, što je bitno u kontekstu priče oko mogućeg odlaska na kraju sezone. Na kraju sezone istječe mu ugovor, a to znači da već u siječnju može slobodno pregovarati s potencijalnim proscima.

Vidjet ćemo kako će se priča razvijati, ništa nije sigurno, sve opcije su otvoreno. Ono što je puno izvjesnije jest to da Barcelona teško može računati na ozbiljniju borbu za naslov prvaka. Priznao je to i Koeman nakon utakmice.

„Moramo biti realni. Istina je da je u životu i nogometu sve moguće, ali Atletico već sada ima značajnu prednost, a i dvije utakmice manje. Govorimo o momčadi koja teško prosipa bodove“, kazao je trener Barcelone.

Tko zna kako bi se utakmica razvijala da je Martin Braithwaite u 8. minuti realizirao jedanaesterac. Mnogi su bili iznenađeni što je Danac uzeo loptu. Zašto Griezmann nije pucao?

Kardinalne pogreške

„Griezmann je zadnji promašio, a Braithwaite je zabio u Ligi prvaka“, objasnio je Koeman, koji je mišljenja da krajnji rezultat nije adekvatan viđenom na terenu.

Nizozemac smatra da je Barca zaslužila više, ali ponavljaju se stare boljke. Realizacija šteka, a obrana puno griješi. Katalonci su opet primili bezvezan gol, Araujo je krivac.

„Ne želim okriviti Arauja jer svatko može pogriješiti, no činjenica je da radimo puno pogrešaka koje nas u pravilu skupo koštaju. Ovaj put protivnik nam je jednom zapucao po golu i postigao je gol“, razočarano je kazao Koeman, koji tvrdi da je u globalu zadovoljan igrom u polju.

Ousmane Demeble unio je tračak svjetla u Barcinu tmurnu stvarnost. Francuz izgleda sve bolje nakon oporavka od ozljede. Ušao je u drugom poluvremenu i postigao izjednačujući pogodak na asistenciju Juniora Firpa.

Igra li Barca bolje bez Messija?

Neki od prisutnih novinara očito su se složili da Barca u principu nije igrala loše. Uslijedilo je intrigantno pitanje na koje je uslijedio zanimljiv Koemanov odgovor. Igra li Barca bolje bez Messija?

„Ne možemo to reći jer je on igrač koji stvara razliku. Jasno je da teško postižemo pogotke, to je naš veliki problem, uz to što radimo puno individualnih pogrešaka“, zaključio je Koeman koji nije zvučao baš decidirano, više dvosmisleno.

Između redova može se štošta zaključiti. Pitanje je kako će Messi ovo shvatiti.

Katalonski Sport je najoštriji u kritikama. Na naslovnici je izašao apel: „Još jedna katastrofa.“ U komentatorskom tekstu stoji jasna poruka: „Nakon Messija čeka nas noćna mora.“