POBJEDA LEEDSA, REMI WEST HAMA

Bivši Bilićev klub iznenadio Liverpool na Anfieldu: Kasnim golom odnijeli veliki bod

Redsi su rano stekli prednost i kontrolirali utakmicu, ali nisu ju uspjeli mirno privesti kraju.

Veliko iznenađenje u sklopu Boxing Daya dogodilo se na Anfieldu ove nedjelje: vodeći Liverpool nije uspio pobijediti davljenika West Bromwich Albion, završilo je 1:1.

Liverpool je kiksao na svom Anfieldu u prvoj utakmici nakon 7:0 pobjede nad Crystal Palaceom i to protiv slabašnog WBA, ali je nastavio domaći niz od 67 prvenstvenih utakmica bez poraza. Momčad Jurgena Kloppa pokazala je slabu predstavu protiv WBA, koji se može pohvaliti da je u kratkom vremenu ostao neporažen protiv Citya i Liverpoola, a njihov novi trener Sam Allardyce da ni nakon četiri utakmice nema poraz protiv Kloppa.

Redsi su poveli preko Senegalca Sadia Manea u 12. minuti, ali Liverpool otad nije pokazivao želju zabiti i drugi gol, te zaključiti utakmicu. Kazna je stigla u 82. minuti kada je nakon udarca s kuta Nigerijac Semy Ajayi pogodio mrežu, da bi u zadnjim sekundama dvoboja vratar gostiju Johnstone obranio udarac glavom Firmina.

Liverpool je 1343 dana bez poraza kod kuće u prvenstvu, a za to vrijeme odigrao je 67 utakmica (55 pobjeda, 12 remija). Apsolutni rekord drži Chelsea, koji je sakupio 86 uzastopnih utakmica bez poraza na Stamford Bridgeu između 2004. i 2008.godine.

U ranije odigranim utakmicama ove nedjelje Leeds je s 1:0 pobijedio Burnley dok su West Ham i Brighton & Hove Albion odigrali 2:2.

Pobjednički pogodak za Leeds postigao je Patrick Bamford iz kaznenog udarca u petoj minuti.

Što se utakmice u Londonu tiče, Ben Johnson i Tomas Soucek su zabili golove za West Ham u drugom poluvremenu, a Brighton je poveo u prvom poluvremenu pogotkom Neala Maupaya minutu prije odlaska na odmor. U 60. minuti susreta Johnson zabija gol za West Ham, a onda deset minuta kasnije Brighton opet dolazi u vodstvo zahvaljujući svom kapetanu Lewisu Dunku. Soucek je zabio drugi gol za West Ham u 82. minuti.