NAZIRU SE VELIKE PROMJENE

Ovaj Božić je i nogometno poseban: Neobični podaci iz pet liga su "novo normalno"

Božić su svi ljubitelji nogometa dočekali u specifičnim okolnostima.

Božić 2020. dočekali smo u situaciji da nogomet nije onakav kakav je bio prije samo godinu dana. Gledatelji utakmicama ili ne mogu nazočiti uopće ili mogu biti prisutni na stadionima u ograničenom broju.

U takvim okolnostima, neki klubovi su se snašli bolje od drugih i na Božić su vodeći u svojim prvenstvima poslije dugo, dugo vremena.

Atletico čekao 25 godina

Tako je Atletico Madrid vodeći u Primeri za Božić po prvi put još od 1995. godine.

U Francuskoj Ligue 1 lider je Lyon koji to u božićno vrijeme nije bio od 2008., a velika priča je i Milan i njegovo vodstvo u Serie A. Rossoneri su jedini neporažen klub u pet najjačih europskih liga i Božić su dočekali na prvom mjestu po prvi put poslije 2011.

To je to što se tiče tzv. liga petice, a u još dvije respektabilne europske lige nazire se promjena u odnosu na ono što gledamo proteklih godina.

Rangers ruši Celtic

U Škotskoj je Rangers nezadrživ i juri prema prekidu dugogodišnje Celticove dominacije, poslije punih 10 godina Božić su dočekali na broju jedan.

Slična priča i u Portugalu, gdje se godinama na tronu izmjenjuju Benfica i Porto, a trenutno je najbolji Sporting Lisabon, po prvi put od Božića 2013.