MILAN JEDINI NEPORAŽEN

Fiorentina razbila i šokirala Staru damu: Juventus upisao prvi poraz u sezoni

Nogometaši Juventusa upisali su prvi prvenstveni poraz u sezoni.

Nogometaši Juventusa teško su poraženi s 3:0 na svom travnjaku od Fiorentine u susretu 14. kola talijanske Serie A. Staroj dami je to prvi prvenstveni poraz u sezoni, nakon kojeg je Milan ostao jedina neporažena momčad u Europi u domaćem prvenstvu kada je "liga petice" u pitanju. 

Bio je to dan kojeg će nogometaši i navijači Juventusa još dugo pamtiti. Prvo je Talijanski olimpijski odbor (CONI) donio odluku da se utakmica Juventus - Napoli koja je registrirana rezultatom 3:0 za torinski sastav zbog Napolijeva nedolaska na utakmicu, ipak mora igrati, a potom je Fiorentina deklasirala "Staru damu" s 3:0.

Prvi je to poraz Juventusa ove sezone, te prvi na ovom stadionu s tri gola razlike. Dodajmo i kako je to bila prva pobjeda "Viola" u posljednjih sedam utakmica i prva ligaška pobjeda u Torinu nakon ožujka 2008.

Gosti su poveli već u 3. minuti golom Dušana Vlahovića na asistenciju Francka Riberyja. Možda i ključni trenutak dogodio se u 18. minuti kada je Juve ostao s igračem manje nakon isključenja Juana Cuardado zbog oštrog prekršaja.

U nastavku susreta gosti su zabili još dva gola, a strijelci su bili Alex Sandro (76-ag) i Martin Caceres (80).

U ranije odigranom susretu Crotone je pobijedio Parmu s 2:1 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas.

Junior Messias je golovima u 24. i 44. minuti doveo domaćine u prednost 2-0, a u nastavku je Juraj Kucka smanjio u 57. minuti.

Crotone je ovom pobjedom pobjegao sa začelja i sada je na 18. mjestu s devet bodova, dva više od Torina i Genoe.

U srijedu je na rasporedu preostalih osam susreta ovoga kola, a derbi se igra na San Siru gdje će snage odmjeriti Milan i Lazio.

Na ljestvici vodi Milan sa 31 bodom, Inter ima 30, a Napoli,Juventus i Roma po 24 boda.