NEVJEROJATNE SU

Nitko ni blizu kao Hrvatska: Podatak koji otkriva kako naše rukometašice "melju" suparnice

U iščekivanju odlučujućeg dvoboja za polufinale donosimo pregled nekoliko statističkih podataka o hrvatskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija priprema se za odlučujući dvoboj na Europskom prvenstvu koje se ovih dana održava u Danskoj.

Utakmica Hrvatska - Njemačka igra se u utorak s početkom u 18:15, a dok iščekujemo taj dvoboj, pozabavili smo se malo statističkim podacima vezanima za naše rukometašice i naletjeli na jedan po kojem su apsolutni broj jedan na cijelom Euru.

Izabranice Nenada Šoštarića u pet dosadašnjih utakmica imale su 4729 dodavanja, a koliko je to impresivno, najbolje svjedoči činjenica da su drugoplasirane u ovoj kategoriji, Španjolke, na 4036. Rusija ih je imala 3972, Danska 3779, Švedska 3743, Francuska 3740, a Crna Gora 3603.

Da ne bi bilo zabune, sve su ove reprezentacije odigrale, baš kao i Hrvatska, po pet utakmica na ovom Europskom prvenstvu.

To što su naše rukometašice na nevjerojatnih gotovo 700 dodavanja više u odnosu na najbliže pratiteljice potvrda je toga koliko svojim stilom "melju" suparnice. Nema jurcanja, nema brzopletosti, uvijek se pokušava pronaći najbolje rješenje u napadu i posljedica toga da je lopta konstantno kruži, a to je, za onog tko se brani, prilično iscrpljujuće.

Nadamo se da će na jednak način naše reprezentativke slomiti i Njemice te da ćemo ih vidjeti u polufinalu Europskog prvenstva.