U NEVJERICI SU

Španjolski mediji: "Brodolom i potpuna katastofa! Dvije činjenice objašnjavaju stravičan poraz od Hrvatske"

Španjolci ne mogu vjerovati da su izgubili 10 razlike od Hrvatske na otvaranju Europskog rukometnog prvenstva.

Rapsodija od igre i čudesna pobjeda Hrvatske nad Španjolskom imala je očekivani odjek u španjolskim medijima.

"Španjolska teško nastradala na početku Europskog prvenstva. Loša obrana i vratari ostavili su našu reprezentaciju bez mogućnosti odgovora Hrvatima. Gotovo nikakav manevarski prostor nije nam ostavila Hrvatska, ozbiljan je ovo neuspjeh. Hrvati su imali napadačku učinkovitost od 93 posto, a to je nemoguće pratiti", objavila je Marca.

Ogorčen je i El Mundo Deportivo:

"Brodolom Španjolske na skliskom terenu, Europsko prvenstvo je zakomplicirano već na startu. Bila je to najstrašnija obrambena utakmica unatrag dugi niz godina, Hrvatima je sve polazilo za rukom, a Španjolcima baš ništa. Ovako težak poraz od 10 golova razlike tjera na hitan i golem moralni poporavak", piše ovaj list i dodaje:

"Intezitet hrvatske obrane bio je u kontrastu s problemima koje je imala španjolska obrana. Još uvijek smo u potrazi za pouzdanim rješenjem koje su tolike godine tvorili Viran Morros i Gedeon Guardiola. Dvije hladne činjenice objašnjavaju stravičan udarac u Mannheimu: španjolski vratari su u cijeloj utakmici imali samo jednu obranu, a hrvatski igrači su zabili 39 golova iz 42 udarca, brutalnih 93 posto učinkovitosti."

Katalonski Sport je zaključio:

"Potpuna obrambena katastrofa, španjolska obrana 6-0 bila je kao igračka u rukama balkanske momčadi. Razočaranje i škrgut zubima, tako se može sažeti prva utakmica Španjolske na ovom Europskom prvenstvu."