KAPETAN VATRENIH ASISTIRAO

Real nakon produžetaka prošao u finale Superkupa: Modrić sve bliže rušenju rekorda

Real Madrid je prvi finalist španjolskog Superkupa.

Real Madrid je nakon produžetaka svladao Atletico Madrid (5:3) za plasman u finale španjolskog Superkupa, čija se završnica igra u Saudijskoj Arabiji.

Bila je to sjajna utakmica s osam golova, nizom obrata i prilika na obje strane. Atletico je poveo, no Real je okrenuo rezultat s dva gola. Atletico je potom zabio dva gola za novu prednost, da bi "Kraljevski klub" izjednačio gurnuvši susret u produžetak. Pitanje pobjednika na koncu je razriješeno u produžetku s nova dva gola Los Blancosa.

Hrvatski kapetan Luka Modrić dobio je nešto više od sat vremena na terenu, krenuo je od prve minute i asistirao za prvi pogodak Kraljevskog kluba. U 20. minuti sjajno je izveo korner i pronašao Antonia Rudigera kojem nije bilo teško pospremiti loptu glavom u mrežu.

Ovim plasmanom u finale Modrić je došao bliže rušenju velikog rekorda, osvoji li Real španjolski Superkup, bit će to njegov 24. trofej s madridskim klubom.

Modrić zasad ima 23 trofeja s Real Madridom pa ga samo dva dijele od rekordera, bivših klupskih igrača Marcela Vieire i Karima Benzeme, koji su ih osvojili po 25.

Griezmann srušio rekord

Atletico je poveo već u sedmoj minuti golom Maria Hermosa nakon ubačaja Antoinea Griezmanna iz kornera. Real je izjednačio u 20. minutitakođer iz kornera. Ubacio je Luka Modrić, a Antonio Rudiger glavom zabio za 1:1.

Kraljevski klub je nakon pola sasta igre okrenuo rezultat lijepim golom Ferlanda Mendyja, no u samoj završnici prvog dijela sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora izjednačio je Antoine Griezmann.

Bio je to 174. pogodak francuskog napadača u Atleticovom dresu čime je postao najbolji strijelac u povijesti kluba. Do ove utakmice dijelo je rekord s Luisom Aragonesom.

Prvu priliku u nastavku imao je Atletico u 54. minuti. Pucao je Samuel Lino, ali pored gola. Trinaest minuta kasnije Carlo Ancelotti je zamijenio Modrića, a umjesto kapetana hrvatske vrste u igru je ušao Toni Kroos.

Modrić ispratili glasnim ovacijama

Modrić je s terena ispraćen s ovacijama, dok je Kroos dočekan sa zvižducima tribina koje nisu zaboravile njegov komentar o prelasku mladog 21-godišnjeg Gabria Veige iz Celte u Al-Ahli. "Sramota, na kraju, to je odluka za novac, a protiv nogometa," rekao je njemački veznjak koji je odbio unosnu ponudu iz Saudijske Arabije. Za "nagradu" svaki njegov dodir lopte popraćen je zvižducima.

U 79. momčad Diega Simeonea je stigla do nove prednosti. Kepa je loše reagirao, izašao je mekano, nije uspio "očistiti" loptu koja se nekako od Rudigera odbila u mrežu. No, radost Atletica kratko je trajala. Samo pet minuta kasnije u gužvi u kaznenom prostoru najbolje se snašao Dani Carvajal pogodivši za 3:3. Zanimljivo, sva tri gola za Real zabili su braniči. U sudačkoj nadoknadi Brahim Diaz je mogao donijeti pobjedu Realu, ali je njegov udarac okrznuo lijevu stativu.

Real zabio dva puta u produžecima

Real je do nove prednosti stigao u 116. minuti. Carvajal je ubacio, a Stefan Savić pokušao "očistiti" loptu iz peterca, no pogodio je vlastitu mrežu. Samo minutu kasnije Atletico je mogao izjednačiti, ali je Griezmann pucao pored gola.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u sudačkoj nadoknadi kada je Brahim Diaz pogodio u praznu mrežu nakon što je Oblak kod prekida otišao pred Realov gol.

Real će u finalu igrati protiv pobjednika sutrašnjeg ogleda između Barcelone i Osasune. Finale je 14. siječnja.