SJEĆATE LI GA SE?

Igrao je polufinale SP-a protiv Hrvatske, vrijedio 40 milijuna eura, a danas u 31. godini nema kluba

Jesse Lingard nema kluba još od prošlog ljeta, kada ga je otpustio Nottingham Forest.

Možda ste zaboravili na Jessea Lingarda, produkt omladinske škole Manchester Uniteda koji je godinama bio standardan član udarnih 11 Crvenih vragova, ako ne udarnih 11, onda bar jedna od prvih opcija s klupe.

Danas 31-godišnjak ne igra natjecateljski nogomet od ljeta 2023. godine, kada ga je otpustio Nottingham Forest, za koji je u protekloj sezoni upisao 20 nastupa uz učinak od dva gola i dvije asistencije.

Najbolju sezonu u dresu Crvenih vragova odigrao je 2017./2018., kad je u Premier ligi upisao 33 nastupa, uz osam pogodaka i šest asistencija, te dogurao do reprezentativnog dresa. Njemački Transfermarkt tada ga je cijenio 40 milijuna eura, bio je na vrhuncu, čak je započeo susret polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Hrvatske, ali karijera mu je krenula silaznom putanjom.

Proveo je mjesec dana s West Hamom na početku priprema, ali nije zadovoljio Davida Moyesa. Ubrzo se počelo šuškati o Saudijskoj Arabiji, Gerrard je imao želju vidjeti ga u dresu Al-Ettifaqa, ali ni to se nije ostvarilo.