ODUŠEVLJEN JE

Pep sipa pohvale na račun hrvatskog dvojca: "Gvardiol nas je impresionirao"

Sutra se igra utakmica 2. kola Lige prvaka između RB Leipziga i Manchester Cityja.

Trener Pep Guardiola je najavio gostovanje Manchester Cityja kod RB Leipziga u sklopu Lige prvaka, a posebno se osvrnuo na hrvatski dvojac koji je ovog ljeta stigao među Građane, Matea Kovačića i Joška Gvardiola.

"Zadovoljan sam time što je City napravio od Gvardiola. Nije imao puno vremena za trening s nama, ali stvarno nas je impresionirao. Može biti stoper, lijevi bek, središnji vezni. Ima veliki utjecaj na našu igru, impresionirao nas je svime što radi na terenu i van terena", kazao je katalonski trener pa se osvrnuo i na drugog Hrvata:

"Kovačić i Julian Alvarez su nevjerojatni. Ne mogu više od njih očekivati ovako rano, a isto vrijedi i za Dokua. Neki igrači su ovdje sedam godina, točno znaju što treba napraviti. Ja udahnem i oni naprave što treba", rekao je. 

Za Gvardiola same riječi hvale ima i kolega iz obrane Ruben Dias: 

"Odlično se uklopio, nevjerojatno je kvalitetan. Želi pobjeđivati i sjajan je dodatak našoj momčadi, s njim je lako komunicirati na travnjaku i izvan njega", zaključio je.

Građani su vodeća momčad skupine G Lige prvaka, u prvom su kolu svladali Crvenu zvezdu na domaćem terenu (3:1), a sada ih čeka dvoboj protiv najvećeg rivala u skupini.