BORBA ZA EURO

ARMENIJA - HRVATSKA: Vatreni love nova tri boda za prvo mjesto u skupini

Hrvatska reprezentacija je uspješno odradila prvu od dvije utakmice rujanskog ciklusa kvalifikacija za Euro 2024Uvjerljivo su svladali Latviju (5:0) na Rujevici, a u ponedjeljak gostuju kod Armenije u Erevanu.

Hrvatska je opravdala ulogu favorita na Rujevici i slavila golovima Ivanušeca, Kramarića, Pašalića te Brune Petkovića koji se dva puta upisao na listu strijelaca.

Armenija sve iznenadila

Sada ih čeka bitno teži protivnik koji se probio na treće mjesto skupine i ima sedam bodova iz četiri susreta.

Sve do 88. minute susreta imali su tri boda u džepu na teškom gostovanju, no Turska je uspjela poravnati na 1:1 i zadržati prednost na čelu ljestvice s deset bodova i dva susreta više od Hrvatske:

"Nismo očekivali da će Armenija biti ta treća reprezentacija koja će se boriti za Euro. Čeka nas zahtjevan protivnik, ali mislim da bismo pobjedom napravili veliki korak prema Euru", rekao je izbornik Zlatko Dalić u najavi susreta.

Kovačić se vraća poslije ozljede

Utakmicu na Rujevici preskočili su Mateo Kovačić i Lovro Majer, zadobili su lakše ozljede na treningu, no trebali bi biti spremni za ponedjeljak i prekid negativnog niza u gostima.

Vatreni su dosad tri puta gostovali na Kavkazu, dva su puta remizirali protiv Azerbajdžana i jednom izgubili od Gruzije, tako da se nadamo da je došlo vrijeme za prekid crnog niza.

Za prvo mjesto u skupini trebalo bi upisati svih šest bodova, iako gostovanje u Armeniji neće biti nimalo lako. No Vatreni su više puta pokazali da su najbolji, kada je to najpotrebnije.