Protivnici Hrvatske na Euru

Engleska izgubila od Belgije, Češka miminalno slavila

Englezi su porazom ostali bez šanse za završni turnir Lige nacija.

U dvoboju elitne Lige A Lige nacija Belgija je kod kuće svladala Englesku s 2:0, Italija je bila bolja od Poljske s 2:0, a Danska od Islanda s 2:1.

Italija je u Reggio Emiliji pobijedila Poljsku s 2:0 golovima Jorgina i Berardija i probila se na vrh, te će u slučaju pobjede kod BiH osvojiti prvo mjesto u skupini.

Englezi su porazom ostali bez šanse za završni turnir Lige nacija.

Belgija je kao domaćin slavila protiv Engleske. protivnika Hrvatske na Euru 2020., s 2:0 golovima Tielemansa i Mertensa, a Englezima je to drugi uzastopni poraz. Belgijanci će se za prvo mjesto u skupini boriti s Dancima, koji su kao domaćini nadjačali Island. Danci su do pobjede došli golom Eriksena iz penala u sudačkoj nadoknadi.

Drugi protivnik Hrvatske na Euru Češka slavila je s 1:0 na svom terenu protiv Izraela. Vladimir Darida zabio je jedini gol na utakmici.

U Ligi B Turska je došla do prve pobjede (3:2) nanijevši u Istanbulu Rusiji prvi poraz, dok su Mađarska i Srbija odigrali 1:1. Poraz Rusije dodatno je zakomplicirala situaciju u ovoj skupini, u kojoj Rusi i Mađari vode s po 8 bodova.

U dvoboju elitne Lige A Lige nacija nogometaši Nizozemske su u Amsterdamu svladali BiH s 3:1 i vratili se u borbu za prvo mjesto u skupini. Wijnaldum je nakon samo 14 minuta susreta zabio dva gola, Depay je u 55. minuti povećao na 3-0, da bi napadač belgijskoga Eupena Smail Prevljak smanjio u 63. minuti.

Otkad je novi izbornik Dušan Bajević stupio na dužnost BiH je bez ijedne pobjede, ispali su iz baraža za EURO, a u Ligi nacija su ovim porazom zauzeli zadnje mjesto i ispali iz Lige A.

Wales je u "otočkom derbiju" slavio u Cardiffu protiv Irske s 1:0 golom Brooksa. Iako vode u skupini s čak 13 bodova i gol-razlikom 4:0 Velšani nisu osigurali prvo mjesto u skupini jer su Finci slavili kod Bugarske s 2:1 i imaju samo bod manje od Walesa.

Četiri dana nakon što su u Gruziji osigurali povijesni, prvi plasman na EURO, Makedonci su u Skopju s 2:1 nadigrali Estoniju i preuzeli vodstvo u skupini 2 Lige C. Samo bod manje imaju Armenci, koji su slavili u gostima kod Gruzije s 2:1.

U dvoboju dviju reprezentacija koje su također u srijedu izborili nastup na EURU Slovačka je u Trnavi svladala Škotsku s 1:0 pogotkom Gregusa u 32. minuti. Slovaci se u skupini Lige B bore za izbjegavanje zadnjega mjesta, dok su Škoti ostali vodeći u skupini.