HRVATSKA – PORTUGAL

Vatreni traže spas protiv Ronalda

Hrvatska reprezentacija Ligu nacija zatvara u Splitu protiv Portugala.

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom ostala je još jedna utakmica u ovoj sezoni Lige nacija. Hrvatska u utorak od 20:45 na splitskom Poljudu dočekuje reprezentaciju Portugala u utakmici odluke.

Izravni prijenos gledajte na Novoj TV i gol.hr-u, naša specijalna emisija počinje već od 20 sati.

Vatreni su porazom u Švedskoj od 2:1 tek osigurali istu startnu poziciju sa Šveđanima uoči posljednjeg kola. Kako je omjer u međusobnim utakmicama identičan, u slučaju istog broja bodova gledala bi se gol-razlika koja je također trenutno ista.

Šveđani, srećom, neće imati lak posao u gostima kod osvajača skupine i svjetskog prvaka Francuske, ali neće biti lako ni našim nogometašima protiv Portugala predvođenog Cristianom Ronaldom.

Portugalci su aktualni osvajači ovog natjecanja, ali su ih u subotu pobjedom u gostima detronizirali Francuzi. Ipak, to ne znači da Ronaldo i društvo na Poljud stižu opušteni.

Hrvatskoj ne ide u prilog činjenica što baš nikad u svojoj povijesti nije pobijedila Portugal, ali za sve postoji prvi put

Dalić u velikim problemima oko sastava

Izbornik Zlatko Dalić ima velikih problema s izostancima. Dobra vijest napokon je stigla jučer, jer nakon što su Domagoj Vida i Marcelo Brozović zbog pozitivnog testa na koronavirus otpali za utakmicu u Švedskoj, ovaj put su svi bili negativni.

Iz prošle utakmice iz udarnih 11 otpali su Duje Ćaleta-Car i Filip Uremović, prvi zbog žutih kartona, a drugi zbog ozljede. To je Daliću stvorilo nove muke u obrani. Vraća se Dejan Lovren kojeg nije bilo zbog kartona, ali nije jasno tko će mu biti partner u obrani.

Debitant iz Istanbula Marin Pongračić neočekivano je dobio priliku igrati i protiv Švedske, no protiv Portugala bi zbog njegovog umora i lakše ozljede na stopersku poziciju mogao preseliti lijevi bek Borna Barišić, dok je jedini desni bek ostao Josip Juranović koji se tako kao Vatreni vraća na svoj Poljud.

U veznom redu Milan Badelj bi mogao upasti u prvih 11 umjesto Matea Kovačića, dok Dalić još uvijek razmišlja hoće li krenuti s klasičnom špicom ili će opet zaigrati u formaciji 4-4-2 kao protiv Švedske u Zagrebu. 

U prvom kolu Portugal je nanio Hrvatskoj težak poraz (4:1) i naši nogometaši imaju velik motiv da im uzvrate. No trebat će zaustaviti fenomenalnu napadački liniju predvođenu Ronaldom. Sretno, Vatreni!