NITKO NIJE PRIMIO TOLIKO GOLOVA KAO HRVATSKA

PODATAK KOJI DJELUJE GOTOVO NESTVARNO ZA SVJETSKE DOPRVAKE

U Ligi nacija sudjeluje čak 55 reprezentacija, a Hrvatska je trenutno prva po broju primljenih pogodaka.

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je u švedskoj Solni s 2:1. Vatrene je načeo Kuluševski, a na 2:0 povisio je Danielson i bio je to ukupno 13. pogodak koji su Dalićevi izabranici primili u Ligi nacija. Danielson je u smiraju susreta zatresao i vlastitu mrežu, no Modrić i društvo nisu stigli do izjednačenja.

Poražavajuće zvuči i činjenica da nitko nije primio više golova od svih reprezentacija u sve četiri divizije. Na drugome mjestu s najviše primljenih pogodaka nalaze se Islanđani koji su 11 puta morali po loptu u mrežu, a neslavno treće mjesto drže Ukrajinci koji su svladani 10 puta u ovih pet odigranih kola.

 

Doduše, važno je spomenuti i da neke reprezentacije (kao spomenuti Island) imaju i utakmicu manje, Gibraltar i Lihtenštajn imaju samo tri odigrana kola, no to ne umanjuje činjenicu da 'vatrena' obrana jednostavno prima previše golova. 

U Ligi nacija sudjeluje čak 55 reprezentacija i teško je pomiriti se s činjenicom da svjetski viceprvaci drže vodeću poziciju ove neslavne ljestvice.