ŠVEDSKA – HRVATSKA

Bod Vatrenima osigurava elitnu skupinu Lige nacije.

Ove subote od 20:45 Hrvatska gostuje u Švedskoj u možda i odlučujućem susretu u Ligi nacija.

Nakon što je u Istanbulu odradila prijateljski susret s Turskom (3:3), pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom ostale su još dvije utakmice u ovoj sezoni Lige nacija. U subotu Vatreni igraju protiv Švedske u Solni, predgrađu Stockholma, dok tri dana kasnije, sljedećeg utorka, dočekuju Portugal na splitskom Poljudu.

Hrvatska i Švedska davno su se oprostile od nade u prolazak skupine i odlazak na Final Four, no zato će u subotu voditi tešku bitku za treće mjesto koje osigurava ostanak u elitnoj A skupini Lige nacija i u sljedećem izdanju ovog natjecanja.

Hrvatska je u Zagrebu prošlog mjeseca slavila s 2:1 zbog čega joj je u Solni dovoljan i bod kako bi osigurala to treće mjesto kolo prije kraja sezone. Ako pak Šveđani uzmu sva tri boda, odlučivat će posljednje kolo u kojem Vatreni dočekuju Portugal, dok Šveđani igraju u Francuskoj. U slučaju istog broja bodova odlučivat će gol-razlika u međusobnim dvobojima.

Tri dana uoči utakmice Šveđani su saznali kako je njihov izbornik Janne Andersson pozitivan na koronavirus, pa će on propustiti ovaj dvoboj.

Izbornik Zlatko Dalić za utakmicu u Švedskoj pak ne može računati Domagoja Vidu, kojem je pozitivan test na COVID-19 stigao za vrijeme utakmice u Istanbulu. Ostali reprezentativci bili su negativni i nadamo se da Vida nije bio zarazan u ovoj fazi jer ćemo možda ostati bez još nekolicine igrača za Portugal.

Veći je problem za Dalića izostanak Dejana Lovrena zbog žutih kartona, a on se reprezentaciji priključuje tek u Splitu uoči utakmice s Portugalom. Vidjet ćemo koga će izbornik upariti s Dujom Ćaleta-Carom.

Odlična je vijest i povratak Donimika Livakovića i Brune Petkovića, kojima se posljednji test pokazao negativnim, pa se vraćaju u konkurenciju za utakmice.

Mogući sastav Hrvatske:

Livaković – Uremović, Ćaleta-Car, Pongračić, Barišić – Brozović, Modrić, Kovačić, Vlašić - Brekalo, Perišić