Srbi bruje o skandalu !

"Orlovi su oštećeni u ključnom trenutku! Zašto sudac nije gledao VAR?"

Reprezentacija Srbije nije se uspjela plasirati na Europsko prvenstvo nakon što je slabijim izvođenjem penala poražena od Škotske.

Nakon što su poraženi od Škotske na svom travnjaku u odlučujućoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo i to po prvi put kao samo samostalna država, Srbi su pronašli krivca u sucu.

Mateu Lahoz postao je krivac nakon što nije ponavljao zadnji penal na utakmici, koji je Aleksandru Mitroviću obranio Marshall. Susjedi se žale da je škotski vratar izašao ranije s gol-crte i u pravu su, ali djelomično.

Na ponovljenoj snimci vidi se da je lijeva noga Marshalla pomaknuta s crte u trenutku udarca Mitrovića, te da je pritom desna i dalje debelo na crti. Linijski sudac nije se oglasio, ali ni glavni.

No, pravilo kaže da samo jedna noga mora biti na gol-crti, odnosno mora ju dodirivati, što u ovom slučaju i jest.

Marshall je nakon obranjenog penala najprije krenuo prema sucu da ga pita je li sve čisto prije nego krene slaviti, a kada je dobio znak da jest krenulo je ludilo škotskih nogometaša.

Podsjetimo, susret je nakon 120 završio rezultatom 1:1, da bi u raspucavanju penala Škotska zabila svih pet, a Srbija promašila posljednji penal u seriji.