NOGOMET U KORONI

Juventus peti, Barcelona osma, City tek deseti...

Sociedad i Atletico zabijaju više nego Real i Barcelona, čiji ni jedan igrač nije pri vrhu liste strijelaca. Samo je šest momčadi zabilo manje golova od Cityja, a Milan je na čelu Serie A nakon šest godina

Publike nema, dijelom i zbog toga više je pobjeda gostujućih momčadi nego prijašnjih sezona. Netko će reći da su i suci malo 'slobodniji' u odlučivanju jer ih huk i urlici s tribina ne navode nekad i na pogrešan trag.

Nadalje, jedino u Njemačkoj i Italiji svi imaju jednak broj utakmica, dok u Španjolskoj i Francuskoj neki imaju i po dvije manje.

I onaj ključni "sastojak" korona nogometa: zaraženi igrači. Nitko ne zna kad će 'udariti' i koga, kada će koji igrač(i) dobiti pozitivan nalaz. Pa ajde lijepo u izolaciju, odmor od treninga, pa dok opet uhvatiš formu...

E, u takvim uvjetima i tablice najjačih nogometnih liga na svijetu izgledaju neobično, senzacionalno, da ne kažemo - nenormalno.

Da sad proglase kraj sezone, u Ligu prvaka išli bi Southampton, Sassuolo i Villarreal, Juventus ne bi bio u Ligi prvaka, a bez Europe ostali bi Inter, Lazio, Barcelona, Arsenal, Manchester United i Manchester City. Najveće razočaranje sezone.

City je tek deseti na tablici, u sedam utakmica ima 12 bodova, utakmicu i šest bodova manje od vodećeg Leicestera. Tu se, uz njega, koprca i Arsenal, dok je United tek 14. s deset bodova.

Štoviše, samo je šest klubova zabilo manje golova od Cityja (10): Arsenal devet, Wolverhampton osam i četverac sa začelja Fulham sedam, Bilićev WBA šest, Sheffield četiri i Burnley tri. Ista ta Guardiolina družina koja je prijašnjih sezona trpala stotinjak golova po sezoni...

Na listi strijelaca sa po osam golova vode Son (Tottenham), Calvert Levin (Everton), Salah (Liverpool) i Vardy (Leicester).