LAKERSI na korak do naslova !

Miami bio jako blizu, ali kad je bilo ključno...

LA Lakersi stigli su na jednu pobjedu od naslova NBA prvaka nakon što su u četvrtoj utakmici slavili protiv Miamija i poveli s 3:1.

 

Košarkaši Los Angeles Lakersa predvođeni LeBronom Jamesom i Anthonyjem Davisom svladali su Miami Heat sa 102:96 u četvrtoj utakmici finala doigravanja za NBA prvaka i poveli s 3:1 u seriji na četiri pobjede.

 

LeBron James i Anthony Davis slave tricu 

James je postigao 28 koševa te imao 12 skokova i osam asistencija, dok je Anthony Davis završio dvoboj s 22 koša, devet skokova, četiri asistencije i četiri blokade, a uz njih dvojicu vrlo je važnu ulogu u neizvjesnoj završnici utakmice imao i Kentavious Caldwell-Pope, koji je ubacio 15 koševa uz pet asistencija i tri skoka.

Miami je nakon iznenađujuće pobjede u trećem dvoboju za četvrtu utakmicu bio pojačan povratkom Bama Adebaya, ali to momčadi s Floride nije pomoglo, iako je prvi centar Heata završio sa solidnim učinkom od 15 poena i sedam skokova. Junak treće utakmice Jimmy Butler nije bio jednako produktivan, iako je s 22 koša, deset skokova i devet asistencija opet bio na pragu triple-double učinka. Novak Tyler Herro ubacio je 21 koš uz sedam skokova i tri asistencije.

Peta utakmica, u kojoj Lakersi mogu osvojiti svoj 17. NBA naslov i time izjednačiti rekord Boston Celticsa, na rasporedu je u noći s četvrtka na petak u 3 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Odluka o pobjedniku dvoboja u kojem nijedna momčad nije imala dvoznamenkastu prednost pala je u posljednjih šest i pol minuta u koje su Lakersi i Heat ušli izjednačeni (83:83).

Lakersi su u tom razdoblju imali tri važna napadačka skoka, LeBron James unatoč promašenim tricama postigao je devet od preostalih 19 koševa svoje momčadi pogodivši svih sedam slobodnih bacanja, a Anthony Davis 39,5 sekundi prije kraja pogodio je tricu kojom su Lakersi poveli 100:91. Centar momčadi iz Los Angelesa ''zacementirao'' je pobjedu kad je 20,5 sekundi prije kraja blokirao pokušaj polaganja Jimmyja Butlera.

"Ja i AD smo si međusobno postavili standarde kojih se držimo i nitko drugi nam ih ne može postaviti. On pred mene postavlja izazov svake večeri, a i ja to njemu činim. Nije važno ulazi li lopta, mi moramo činiti ono što će našoj momčadi donijeti pobjedu, i u obrani i u napadu, a on je upravo to činio. Bio je spektakularan", izjavio je nakon dvoboja LeBron James.

Loša je vijest za Miami da momčadi za koje je u karijeri James igrao nikada nisu izgubile seriju doigravanja kad bi pobijedile u četvrtoj utakmici i povele s 3:1, a bilo je 15 takvih situacija. No unatoč tom savršenom učinku James nema namjeru opustiti se uoči petog dvoboja finala.