GLAVOBOLJE ZA BIŠĆANA

Dinamu i cijelom HNL-u prijeti veliki problem: Već je totalni kaos, a može biti još puno gore

Huliganski neredi u Ateni i odgađanje utakmice AEK-a i Dinama prouzrokovat će još veće probleme u slaganju ionako problematičnog kalendara HNL-a…

Kaos u HNL-ovu kalendaru još više će se produbiti nakon odgode Dinamova utakmice s Varaždinom 19. kolovoza u 5. kolu zbog nereda u Ateni i odgođene Dinamove utakmice s AEK-om u kvalifikacijama za Ligu prvaka, koja će se igrati četiri dana nakon prve utakmice koju će hrvatski i grčki prvak odigrati 15. kolovoza u Zagrebu.

Kako je Dinamo već odgodio subotnji ogled s Lokomotivom u 4. kolu, Modri će do 15. kolovoza i prve utakmice s AEK-om biti bez natjecateljske utakmice deset dana. Dakle, od utakmice s Goricom 5. kolovoza do utakmice s AEK-om.

Modrima prijeti veliki problem

Još nije poznato hoće li Modri taj prostor popuniti organizacijom kakve prijateljske utakmice ili će formu i tonus zadržati internim okršajima prve i druge momčadi.

Još veći kaos mogao bi nastati u kalendaru elitne hrvatske lige ako po službenoj dužnosti bude morao biti odgođen derbi 6. kola između Dinama i Rijeke. Sve će ovisiti o tome kada će Dinamo igrati svoju europsku utakmicu.

Zbog mogućeg Rijekina nastupa u doigravanju za Konferencijsku ligu, ako prođe B36 Torshavn, a to je dosta izgledno, derbi će se moći igrati isključivo u nedjelju 27. kolovoza jer će Rijeka igrati s Lilleom u četvrtak, a ako se Dinamo plasira u doigravanje za Ligu prvaka i svoju utakmicu bude igrao u utorak, tada će derbi morati biti odgođen.

Totalni kaos u kalendaru HNL-a

To znači da bi Dinamo sljedeću ligašku utakmicu odigrao tek 2. rujna u Osijeku. Riječ je o 7. kolu HNL-a. U tom slučaju Dinamo bi gotovo punih mjesec dana bio bez ligaške utakmice, što bi bio veliki problem za Modre s više strana; i što se tiče održavanja forme, ali i što se tiče kasnijeg odveć zgusnutog kalendara.

Kako su već odgođene utakmice Osijeka i Hajduka u 3. kolu, Gorice i Rijeke te Lokomotive i Dinama u 4. kolu, bio bi to već totalni kaos, a samo još treba da Hajduk odgodi neku svoju utakmicu, na što ima pravo jer mu je utakmica s Osijekom odgođena na zahtjev Osijeka.

Jasno je da bi bilo jako teško pronaći nove termine u jesenskom dijelu sezone, pogotovo ako se barem dva kluba plasiraju u europske kupove, a da ne govorimo ako to uspije svima.