TRAŽI NOVI KLUB

Barcelona zamolila Cindrića da napusti klub, više ga ne mogu plaćati

Luka Cindrić je pred potpisom za novi klub.

Hrvatski rukometni reprezentativac Luka Cindrić do ponedjeljka bi mogao napustiti španjolskog prvaka Barcelonu nakon što završe pregovori s njegovim zastupnikom oko financijskih uvjeta prijevremenog raskida ugovora, rekao je klupski dužnosnik Hini.

Cindrić, 30-godišnji srednji vanjski igrač, ima s Barcelonom ugovor do 30.lipnja 2025., no uprava ga je zatražila da napusti klub dvije godine ranije kako bi uštedjela na njegovoj plaći.

"Nadamo se da će situacija s njime biti riješena do ponedjeljka, kada se okupljaju igrači uoči priprema za nadolazeću sezonu", izjavio je dužnosnik.

Pregovori Cindrićevog zastupnika i kluba vode se oko novčane naknade za prijevremeni raskid ugovora.

Cindrić, koji je došao u Barcelonu u ljeto 2019. iz poljskog Kielcea, nije odgovorio na upit.

Barcelonin sportski koordinator Joan Martin izjavio je u lipnju da klub "ne računa" na hrvatskog razigravača jer namjerava smanjiti proračun od 7,5 milijuna eura za deset posto kako bi poslovanje bilo održivo.

"Plan održivosti nas obvezuje na smanjenje iznosa za plaće igračima, a Cindrić ima jednu od najviših", rekao je Martin na konferenciji za medije.

"Nemamo nikakvih pritužbi na njegovo ponašanje, ali smo razgovarali s njegovim zastupnikom oko raskida ugovora", dodao je tada.

Vijest da klub želi raskinuti ugovor s njime pojavila se u katalonskim novinama Sport u travnju, nakon čega je Cindrić izjavio za novinsku agenciju EFE da je "pun samopouzdanja" te da "vjeruje da će lako naći novi klub" u slučaju raskida ugovora.

Cindrić je s Barcelonom osvojio 18 trofeja, od čega dvije Lige prvaka, a za EFE je bio izjavio da je zadovoljan ondje. Pehar Lige prvaka bio je osvojio i u dresu Vardara godine 2017.

Barcelona, koja je poručila da ovo ljeto neće dovoditi zvučna imena, nego se oslanjati na mlade talentirane igrače, prošle sezone je izgubila samo dvije utakmice. U lipnju ju je u polufinalu Lige prvaka svladao Magdeburg boljim izvođenjem sedmeraca na Final Fouru, a od tog njemačkog kluba je izgubila i u finalu Svjetskog klupskog prvenstva u produžetku.

Igrači, među kojima i dvojica koja igraju na Cindrićevoj poziciji, Domen Makuc i Pol Valera, vratit će se s godišnjeg odmora u ponedjeljak u Barcelonu i obaviti liječničko testiranje. Zatim će otputovati na pripreme u susjednu Andoru, a onda će od 14. do 18. kolovoza sudjelovati na turniru u BiH. U Doboju će među osam ekipa sudjelovati i hrvatski prvak Zagreb.