KAKAV MEČ

Jedan od najvećih preokreta u novijoj teniskoj povijesti: Vodio 6:4, 5:0 pa izgubio

Ofner vodio 6-4, 5-0 pa izgubio od Molčana u Austriji.

Slovački tenisač Alex Molčan (ATP - 120.) u srijedu napravio jedan od najvećih preokreta u recentnoj prošlosti na ATP Touru, svladavši u drugom kolu turnira u Kitzbuehelu domaćeg predstavnika Sebastiana Ofnera (ATP - 61.), iako je Austrijanac vodio 6-4, 5-0 i imao dvije meč-lopte.

Molčan je u šestom gemu drugog seta, kad je bio na servisu, uspio spasiti dvije prednosti koje je imao Ofner, a to je bio početak njegovog niza od devet uzastopnih gemova za potpuni povratak u meč. Austrijanac je uspio nadoknaditi 'break' zaostatka s početka trećeg seta (0-2) i odvesti dvoboj do odluke u 'tie-breaku', ali je 25-godišnji Slovak iskoristio svoju drugu meč-loptu i došao do pobjede 4-6, 7-5, 7-6 (5) koja mu je donijela plasman u drugo četvrtfinale na ATP Touru u ovoj godini.

Slovak će za mjesto u polufinalu igrati protiv Argentinca Sebastiana Baeza koji je sa 6-1, 6-2 svladao šestog nositelja, Španjolca Roberta Carballesa Baenu.

Austrija će ipak imati predstavnika u četvrtfinalu, a za to se pobrinuo pobjednik turnira iz 2019. Dominic Thiem, iako je u prvom setu dvoboja protiv Kineza Zhanga Zhizhena osvojio svega jedan gem. Pobjednik US Opena 2020. je u sljedeća dva seta slavio sa 6-3, 6-2 i izborio mjesto u četvrtfinalu, u kojem ga čeka Francuz Arthur Rinderknech.

Dvije meč-lopte je u srijedu spasio i Kolumbijac Daniel Elahi Galan u trećem setu dvoboja s Nijemcem Danielom Altmeierom te je na kraju slavio s 3-6, 6-2, 7-6 (8). Kolumbijski tenisač se prvi put ove godine probio do četvrtfinala na ATP Touru, a za plasman u svoje prvo polufinale još od turnira u Santiagu 2021. morat će pobijediti prvog nositelja u Kitzbuehelu, Argentinca Tomasa Martina Etcheverryja koji je sa 6-2, 6-2 nadigrao sunarodnjaka Guida Andreozzija.