TVRDI FABRIZIO ROMANO

Mateo Kovačić napušta Chelsea: Sve je dogovorio s novim klubom, preostalo samo jedno

Mateo Kovačić napušta Chelsea i, po svemu sudeći, seli se u redove Manchester Cityja.

Nakon četiri godine Mateo Kovačić napušta Chelsea, ali po svemu sudeći, neće daleko, ostaje u engleskom nogometu. Svlačionica londonskog kluba mora se provjetriti, starosjedioci su na odlasku, a zainteresiranih klubova ne manjka.

Za usluge hrvatskog reprezentativca interes je iskazao klub iz plavog dijela Manchestera, City, koji će ovog ljeta promijeniti krvnu sliku veznog reda. Odlaze Ilkay Gundogan, a možda i Bernardo Silva, tako da Pep Guardiola mora dovesti pojačanja.

Izbor je pao na Kovačića, kojeg katalonski stručnjak iznimno cijeni. Mogao bi mu pronaći pravu ulogu u središnjem redu Cityja, tako da su spremni iskeširati 40 milijuna odštete.

Pregovori su već počeli, tvrdi Fabrizio Romano, pa dodaje da su City i Kovačić gotovo usuglasili sve detalje ugovora, a sada klubovi trebaju sjest za stol i dogovoriti visinu odštete.

Hoće li to zaista biti iznos kojim se barata u medijima, teško je reći, ali svakako je lijepo vidjeti da bismo naredne sezone mogli gledati hrvatskog nogometaša u redovima engleskog prvaka, a možda i europskog prvaka.