SRETNO!

HAJDUK - MILAN: Spektakl u Švicarskoj, Bili tići sanjaju prolaz u finale Lige prvaka

Hajduk i Milan od 18:00 igraju polufinale juniorske Lige prvaka.

Za juniore Hajduka konačno je došao i taj dan: dan polufinala Lige prvaka. S početkom u 18:00 igrači Marijana Budimira suprotstavit će se Milanu, aktualnom prvaku Italije.

Druga je ovo utakmica Final Foura Lige prvaka, u prvoj se od 13:00 sastaju Sporting Lisabon i AZ Alkmaar.

Pred nama je povijesna utakmica ne samo za Hajduk nego i za cjelokupni hrvatski klupski nogomet. Kako je to UEFA istaknula u predstavljanju sudionika Final Foura, prvi je ovo put da je juniorski prvak Hrvatske došao do polufinala Lige prvaka u ovom natjecanju, ujedno i prvi dolazak nekog hrvatskog kluba do polufinala nekog UEFA-inog natjecanja još od 1984. godine kada je to uspjelo seniorima Hajduka u Kupu Uefa.

Polufinale je čudo, ali ovaj Hajduk tu ne želi stati

Sama ta činjenica vrijedna je velikog poštovanja spram posla koji su napravili Budimir i njegovi igrači. Nanizali su niz respektabilnih europskih klubova ove sezone (Hajduk je izbacio Šahtar, Manchester City, Borussiju Dortmund...), zaokruživši nekoliko godina rada i truda koji je sad stigao na naplatu.

Naravno da su i Budimir i njegovi igrači oduševljeni činjenicom da će igrati polufinale Lige prvaka, međutim isto tako su spremno poručili da će pokušati otići do kraja u Ženevi.

Invazija navijača na Ženevu

Taj grad je odabran za mjesto domaćina naknadno. Naime, svih ovih godina otkako je UEFA ustrojila juniorsku Ligu prvaka Final Four se igrao u njezinom sjedištu u Nyonu, na malenom stadionu koji ima kapacitet od samo 4000 mjesta. Ove godine napravljena je iznimka za koju su najzaslužniji Hajduk i njegovi navijači. Nakon što su eliminirali Borussiju Dortmund u četvrtfinalu i shvativši da je odigravanje Final Foura predviđeno na malom stadiončiću u Švicarskoj, krenuli su apeli prema UEFA-i što je na kraju urodilo plodom pa će se i oba polufinala i finale koje se igra u ponedjeljak odigrati na stadionu Servettea u Ženevi.

Točnu brojku Hajdukovih navijača koji će danas biti u Ženevi teško je predvidjeti, neke optimistične prognoze išle su i do 10 tisuća. Osim navijača iz Hrvatske, doći će i mnogi iz inozemstva.

Dva pojačanja uoči Final Foura

Na koncu dodajmo kako Hajdukovi juniori u ovaj dvoboj ulaze pojačani za dvojicu igrača koji su s pod Budimirovim vodstvom prošli puno toga s ovom ekipom, ali su već neko vrijeme priključeni seniorima. Riječ je o Luki Vuškoviću i Rokasu Pukštasu koje je Budimir, obojicu, najavio u prvih 11 protiv Milana. Očekivani je to razvoj događaja, jer za Hajduk kao klub ova današnja juniorska utakmica ima neusporedivo veći značaj nego subotnji sraz prve momčadi s Varaždinom na Poljudu.

Očekivani sastav Hajduka:

Buljan - Đolonga, Jurić-Petrašilo, Vušković, Hrgović - Pukštas, Kavelj, Skoko - Vrcić, Brajković - Antunović