VELIKO SLAVLJE

Barcelona dokrajčila Real u sudačkoj nadoknadi i počela hladiti šampanjac: Čak 12 bodova prednosti!

Barcelona je slavila 2:1 protiv Reala u El Clasicu na Camp Nou u sklopu 26. kola španjolske La Lige.

U najvećem derbiju španjolskog nogometa Barcelona je na Camp Nou pobijedila Real Madrid 2:1 i pobjegla najvećem suparniku na 12 bodova prednosti 11 kola prije kraja prvenstva.

Real nije uspio u svom naumu. Aktualni europski i španjolski prvak je želio pobjedom na Camp Nou smanjiti zaostatak na šest bodova i vratiti kakvu takvu neizvjesnost. No, Barca sada ima velikih 12 koraka prednosti.

Bio je to 253. natjecateljski El Clasico i Barcina jubilarna stota pobjeda. Real ima 101 pobjedu, a 52 susreta su završila bez pobjednika.

Ove sezone igrali su već četvrti put. U listopadu prošle godine Real je u prvenstvu slavio sa 3:1, no Barca je u siječanjskom finalu Superkupa uzvratila s istim rezultatom. U prvom susretu polufinala španjolskog Kupa kralja Barcelona je početkom ožujka na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid 1:0, a večera je u prvenstvu bilo 2:1. Očekuje ih i uzvrat u Kupu 5. travnja na Camp Nou.

Bizaran pogodak na otvaranju

Počelo je sjajno za goste. Već u devetoj minuti Real je poveo i to više sretno nego spretnoVinicius je pokušao ubaciti loptu u kazneni prostor, no pogodio Ronalda Arauja, a od njegove glave lopta je završila u mreži.

Barca se vratila u posljednjim trenucima prvog dijela. Sergi Roberto je bio na pravom mjestu nakon što se lopta odbijala unutar šestnaesterca i lijepo pogodio za 1:1.

U 61. minuti Vinicius je mogao bolje reagirati nakon Modrićevog dodavanja. Brazilac je i u 70. minuti pucao s rub kaznenog prostora, ali loše. Uzvratio je Robert Lewandowski u 76. minuti, ostao je sam na rubu kaznenog prostora, pucao je, ali pored gola.

U 81. minuti Asensio je zabio nakon ubačaja Carvajala, međutim nakon pregleda VAR snimke Realov pogodak je poništen zbog zaleđa. Utakmica, a možda i prvenstvo je odlučena u drugoj minuti nadoknade. Bila je to lijepa akcija domaćina, a u samoj završnici Alejandro Balde je uposlio Francka Kessiea koji je pogodio za 2:1.

Luka Modrić je za Real igrao do 76. minute, opet je bio ključna karika veznog reda Kraljeva, a imao je i nekoliko sjajnih poteza.