BROZ ODRADIO 90 MINUTA

Juventus srušio Inter u najvećem derbiju Serie A, dvojica igrača isključeni u sudačkom vremenu

Za Inter je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.

U derbi susretu 27. kola talijanske Serie A nogometaši Juventusa su u gostima bili bolji od Intera te su slavili s 1-0.

Gol odluke postignut je u 23. minuti. Nakon akcije Vlahovića i Rabiota, francuski nogometaš je uposlio Filipa Kostića koji je dobro naciljao i pogodio suprotni kut za vodstvo Juventusa, što se kasnije ispostavilo kao pogodak odluke.

Kroz utakmicu opasniji i napadački konkretniji bio je Juventus. U drugom poluvremenu su gosti iz Torina imali nekoliko dobrih prilika te su mogli znatno ranije osigurati tri boda. No, Kostić, Vlahović, Locatelli i Chiesa nisu pogađali cilj.

S druge strane, Inter je bio bezidejan kako doći do pogotka i izjednačenja. Pokušavao je domaćin s brojnim ubačajima, a tek je u završnici nešto ozbiljnije zaprijetio Hitarjan.

U sudačkoj nadoknadi isključena su dvojica igrača, po jedan sa svake strane, Danilo D'Ambrosio za Inter, a Leandro Parades za Juve.

Za Inter je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.

Inter je treći na ljestvici, dok je Juventus ostao sedmi, s tim da bi Juventus bio uvjerljivo drugi da nije kažnjen s 15 bodova.

U posljednjih dvanaest utakmica, u svim natjecanjima, ovo je bila deseta pobjeda Juventusa. Inter je izgubio treću prvenstvenu utakmicu od posljednje četiri.

Serie A, 27. kolo:

Inter - Juventus 0-1 (Kostić 23)

Lazio - Roma 1-0 (Zaccagni 65)

Fiorentina - Lecce 1-0 (Gallo 27-ag)

Torino - Napoli 0-4 (Osimhen 9, 51, Kvarackelia 35, Ndombele 68)

Sampdoria - Verona 3-1 (Gabbiadini 24, 35, Zanoli 90+8 / Faraoni 88)