OVDJE SE LOMI SEZONA

Dinamu slijede dvije utakmice odluke koje će morati biti drukčije od prva dva okršaja u Ligi prvaka

Dinamo se nalazi na sjajnom drugom mjestu u skupini E Lige prvaka.

Kada je grupa E izvučena na ždrijebu Lige prvaka, odmah je većina pomislila kako je ta skupina prolazna, a ujedno i atraktivna. Dinamo je, doduše, puno ranije od očekivanog pokazao kako će se itekako boriti za prolaz u nokaut-fazu, makar onu Europske lige.

Pobjeda nad Chelseajem opravdano je dala krila navijačima Modrih. Nije bilo realno očekivati da padne i Milan na mitskom San Siru, ali Dinamo je još jednom pokazao kako je konkurentna momčad u nogometnoj eliti.

Pred Modrima su sad dvije utakmice odluke. Ako se nakon ždrijeba nismo nadali velikom utršku bodova u prva dva susreta, bodove smo počeli zbrajati od 3. kola. Srećom, Dinamo ih u džepu ima već tri.

Dvije utakmice odluke u kojima Dinamo nije autsajder na papiru

Svjetsko prvenstvo je izmijenilo raspored Lige prvaka pa nas novi okršaji čekaju u listopadu, čak tri od kojih su prva dva vjerojatno ključna. Naravno, radi se o susretima sa Salzburgom.

Nakon poraza Dinama u Milanu stigla je još jedna loša vijest. RB Salzbug je remizirao s Chelseajem kojeg očito potresa velika kriza. Austrijski prvak ima samo bod manje od Dinama na trećem mjestu, ali treba reći kako nije izgubio ni od Milana ni od Chelseaja.

U srijedu, 5. listopada Modri idu na noge Bikovima. Vidjet ćemo hoće li se Ante Čačić odlučiti za provjereni recept, kojeg je koristio i Bjelica u uspješnom nastupu u Ligi prvaka, a to su petorica igrača zadnjoj liniji.

Hoće li Čačić zadržati petoricu u obrani?

Protiv Chelseaja i Milana taktika zgusnute obrane i kontri bila je logična, hoće li biti jednako pametna za gostovanje u Mozzartovom gradu? Vjerujemo kako će se Modri ipak više otvoriti, naročito protiv istog suparnika tjedan dana iza toga na Maksimiru pred svojim navijačima. Jedan dodatni igrač u vezi dao bi više opcija prema naprijed.